CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Ατλέτικο 1-2, Ζενίτ - Αούστρια 0-0

Atletico's defender Diego Godin (C) celebrate with his teammates their  2-1 victory after the Champions League group G football match FC Porto vs Atletico Madrid at Dragao Stadium in Porto on October 1, 2013.  AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGFRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images
Atletico's defender Diego Godin (C) celebrate with his teammates their 2-1 victory after the Champions League group G football match FC Porto vs Atletico Madrid at Dragao Stadium in Porto on October 1, 2013. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGFRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images AFP/GETTY IMAGES

Με ανατροπή η Ατλέτικο πήρε τεράστια νίκη επί της Πόρτο με 2-1 μέσα στο "Ντραγκάο", ενώ η αποβολή του Βιτσέλ κόστισε στην Ζενίτ και η Αούστρια Βιέννης κατάφερε να πάρει την "λευκή" ισοπαλία μέσα στην Αγία Πετρούπολη (videos)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 2-1 την Πόρτο, κάνοντας μεγάλη ανατροπή μέσα στο "Ντραγκάο" και με 6 βαθμούς είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου.

Ζενίτ και Αούστρια Βιέννης αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στην Αγία Πετρούπολη, παίρνοντας αμφότερες τον πρώτο τους βαθμό στο Champions League, ο οποίος μάλιστα είναι και ο πρώτος στην ιστορία των Αυστριακών στην διοργάνωση.

Πόρτο - Ατλέτικο 1-2, Ζενίτ - Αούστρια 0-0

Ζενίτ - Αούστρια 0-0

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς της Αγίας Πετρούπολης ήταν στο 12ο λεπτό, με τον Χουλκ να κάνει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να "γλύφει" το δοκάρι του Λίντνερ.

Στο 44' ο Αξέλ Βιτσέλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Φλόριαν Μάντερ, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συνέχεια της αναμέτρησης.

Η Ζενίτ δεν κατάφερε με παίκτη λιγότερο να απειλήσει ξανά και η Αούστρια κατάφερε να φύγει από την Ρωσία με τον βαθμό της ισοπαλίας, βαθμός που είναι ο πρώτος και για τις δύο ομάδες.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ (87' Κρίσιτο), Χουμπότσαν, Λόμπαρτς, Σμολνίκοβ, Φαϊζούλιν, Βιτσέλ, Σάτοβ (50' Σιρόκοβ), Χουλκ, Ντάνι, Κερζακόβ (65' Αρσάβιν).

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Κοχ, Ράμσεμπνερ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ, Χόλαντ, Μάντερ, Σίμκοβιτς, Ρόιερ (58' Μουργκ), Λέοβατς (81' Οκότιε), Χόζινερ (93' Κίναστ).

*κόκκινη 44' Βιτσέλ

Πόρτο - Ατλέτικο 1-2, Ζενίτ - Αούστρια 0-0

Πόρτο - Ατλέτικο 1-2

Σκόρερς: 16' Τζάκσον Μαρτίνες / 58' Γκοντίν, 86' Αρντά Τουράν

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Από εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, Ζοζουέ, ο Τζάκσον Μαρτίνες με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ για τους "δράκους" στο 16'.

Η απάντηση των "ροχιμπλάνκος" ήρθε με παρόμοιο τρόπο, καθώς ο Ντιέγκο Γκοντίν έκανε το 1-1 στο 58' με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάμπι, μόνο που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Έλτον, καθώς ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε κακή έξοδο.

Η ανατροπή της Ατλέτικο ολοκληρώθηκε με τον Αρντά Τουράν να κάνει το 1-2, "εκτελώντας" από κοντά τον Έλτον, με τον βρέθηκε τετ-α-τετ έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ.

Ο Γκάμπι ξανά εκτέλεσε το φάουλ δίνοντας την μπάλα στον Τούρκο, σε μία κομπίνα που θύμισε το γκολ του Χαβιέρ Σανέτι για την Αργεντινή κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ 1998 (ο προπονητής της Ατλέτικο ήταν αρχηγός της Αργεντινής και είχε κερδίσει την αποβολή του Μπέκαμ).

Βέβαια, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στο ριπλέι ο Αρντά Τουράν ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν του έκανε την πάσα ο Γκάμπι, έτσι το γκολ κακώς μέτρησε.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά (89' Γκιλάς), Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Λούτσο Γκονσάλες (68' Κιντέρο), Ντεφούρ, Ζοζουέ (60' Λικά), Βαρέλα, Τζάκσον Μαρτίνες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία (79' Όλιβερ Τόρες), Αρντά Τουράν, Λέο Μπαπτιστάο (74' Κόκε), Βίγια (46' Κριστιάν Ροντρίγκες).

Atletico's midfielder Raul Garcia (L) vies with FC Porto's Brazilian defender Alex Sandro during the Champions League group G football match FC Porto vs Atletico Madrid at Dragao Stadium in Porto on October 1, 2013.  AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGFRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images
Atletico's midfielder Raul Garcia (L) vies with FC Porto's Brazilian defender Alex Sandro during the Champions League group G football match FC Porto vs Atletico Madrid at Dragao Stadium in Porto on October 1, 2013. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGFRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images AFP/GETTY IMAGES

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 6 (5-2)

2. Πόρτο 3 (2-2)

3. Αούστρια Βιέννης 1 (0-1)

4. Ζενίτ 1 (1-3)

Ζενίτ - Αούστρια 0-0

Πόρτο - Ατλέτικο 1-2

Θυμηθείτε το γκολ του Σανέτι...

Όλα τα γκολ της βραδιάς (UCL 01-10-2013)...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ