CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη η Ρεάλ, ήττα η Μίλαν

Real Madrid's Karim Benzema from France, second left, reacts after scoring against Auxerre next to teammate Mahamadou Diarra from Mali, third left, during their Group G Champions League soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid Wednesday, Dec. 8, 2010. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Real Madrid's Karim Benzema from France, second left, reacts after scoring against Auxerre next to teammate Mahamadou Diarra from Mali, third left, during their Group G Champions League soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid Wednesday, Dec. 8, 2010. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Η Ρεάλ νίκησε με 4-0 την Οσέρ με τον Καρίμ Μπενζεμά να κάνει χατ-τρικ, ενώ η Μίλαν έχασε με 0-2 από τον Άγιαξ μέσα στην Ιταλία.

Ο Μπενζεμά έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα της Ρεάλ, ενώ ο Άγιαξ απλά εξασφάλισε την 3η θέση, έτσι η ευρωπαϊκή του περιπέτεια θα συνεχιστεί στο Europa League.

Μίλαν - Άγιαξ 0-2

Σκόρερς: 57' Ντε Ζέεουβ, 66' Αλντερβάιρελντ
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

Μετά από ένα στείρο και... χαλαρό πρώτο ημίχρονο, ο Άγιαξ κατάφερε να... παγώσει ακόμη περισσότερο το "Σαν Σίρο", ανοίγοντας το σκορ με τον Ντίμι Ντε Ζέεουβ στο 57'.

Ο Σιμ ντε Γιονγκ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Μάριο Γέπες με προβολή κόντραρε, αλλά η μπάλα πήγε στον Ντε Ζέεουβ και ο διεθνής Ολλανδός μέσος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μάρκο Αμέλια για το 0-1.

Ο Ιταλός πορτιέρο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα ούτε στο 66', όταν ο Αλντεβάιρελντ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-2, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια του Λουΐς Σουάρες από δεξιά.

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Μπονέρα, Τιάγκο Σίλβα, Γέπες, Αντονίνι, Πίρλο, Φλαμινί (26' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ), Αμπροζίνι (63' Ιμπραχίμοβιτς), Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο (76' Μέρκελ).
ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Εμάνιουελσον, Εγιόνγκ Ενό, Ντε Ζέοουβ, Έρικσεν, Σιμ Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι, Λουΐς Σουάρες.

Ρεάλ Μαδρίτης - Οσέρ 4-0

Σκόρερς: 12', 72' και 88' Μπενζεμά, 49' Κριστιάνο Ρονάλντο
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Σερζ Ζουμιενί (Βέλγιο)

Η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 12' με την κοντινή κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά έπειτα από την σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ αυτό ήταν το 300ό γκολ της "βασίλισσας" στην ιστορία της στο Champions League (και ως κύπελλο πρωταθλητριών).

Από δημιουργός ο Κριστιάνο Ρονάλντυο έγινε εκτελεστής στο 49' και με σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων μετά την πάσα του Μαρσέλο.

Η πολύ καλή εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά επιβραβεύτηκε και με δεύτερο γκολ, με τον Γάλλο να κάνει το 3-0 στο 73' με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ με το αριστερό, αλλά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 88' συμπλήρωσε το χατ-τρικ του με εξαιρετικό ψηλόκρεμαστό πλασέ μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ολιβιέ Σορέν.

ΡΕΑΛ: Ντούντεκ (45'+4 Αντάν), Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο (76' Μαρσέλο), Λασανά Ντιαρά, Μααμαντού Ντιαρά, Γκρανέρο, Πέδρο Λεόν, Κριστιάνο Ρονάλντο (73' Σαράμπια), Μπενζεμά.
ΟΣΕΡ: Σορέν, Ντούτκα, Κουλιμπαλί, Μινιό, Γκρίχτινγκ, Πεντρετί (62' Σαμαριτανό), Σαφνί, Τραορέ, Όλιεκ, Μπίρσα (89' Λανζέλ), Κοντού (73' Κερσιά).

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 16 (15-2)
2. Μίλαν 8 (7-7)
3. Άγιαξ 7 (6-10)
4. Οσέρ 3 (3-12)

Μίλαν - Άγιαξ 0-2



Ρεάλ - Οσέρ 4-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ