CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0, Ζενίτ - Πόρτο 1-1

Atletico Madrid players celebrate after scoring their fourth goal  during the UEFA Champions League  football match Club Atletico de Madrid vs Austria Wien on November 6, 2013 at the Vicente Calderon stadium in Madrid.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO        (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images)
Atletico Madrid players celebrate after scoring their fourth goal during the UEFA Champions League football match Club Atletico de Madrid vs Austria Wien on November 6, 2013 at the Vicente Calderon stadium in Madrid. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ατλέτικο έκανε το "4 στα 4" για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας με 4-0 την Αούστρια και προκρίθηκε στους "16" του Champions League. Ισόπαλες με 1-1 Ζενίτ και Πόρτο, με τον Χουλκ να χάνει πέναλτι (videos)

Η Ατλέτικο νίκησε με 4-0 την Αούστρια στο "Βιθέντε Καλντερόν", έκανε το "4 στα 4" για πρώτη φορά στην ιστορία της και προκρίθηκε στους "16" του Champions League.

Ζενίτ και Πόρτο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Αγία Πετρούπολη, με τους Ρώσους να διατηρούνται στην 2η θέση, αλλά τον Χουλκ να χάνει πέναλτι και την ευκαιρία για ανατροπή.

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0, Ζενίτ - Πόρτο 1-1

Ζενίτ - Πόρτο 1-1

Σκόρερς: 28' Χουλκ / 23' Λούτσο Γκονσάλες

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Γκάγκεν (Νορβηγία)

Από την σέντρα του Ντανίλο από δεξιά ο Λούτσο Γκονσάλες πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και έκανε το 1-0, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να φέρει ευθύνη, καθώς απλά κοίταζε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την Ζενίτ, με έναν πρώην "δράκο", τον Χουλκ να ισοφαρίζει, αφού πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από ασυνεννοησία της Πορτογαλικής άμυνας, καθώς κανείς δεν κινήθηκε γρήγορα στην μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ζενίτ να κερδίζει πέναλτι (χέρι ο Οταμέντι). Ο Έλτον μπλόκαρε εύκολα την κακή εκτέλεση του Χουλκ κι έτσι ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να "πληγώσει" περισσότερο την πρώην ομάδα του.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανσάλντι, Χουμπότσαν, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ (81' Ζιριάνοβ), Σιρόκοβ (67' Αρσάβιν), Φαϊζούλιν, Σατόβ, Ντάνι (28' Κερζακόβ), Χουλκ.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Λούτσο Γκονσάλες (86' Γκιλάς), Ζοζουέ (76' Λικά), Σιλβέστρε Βαρέλα, Τζάκσον Μαρτίνες.

*χαμένο πέναλτι 52' Χουλκ

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0, Ζενίτ - Πόρτο 1-1

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0

Σκόρερς: 11' Μιράντα, 25' Ραούλ Γκαρθία, 45' Φιλίπε Λουίς, 82' Ντιέγκο Κόστα

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Αδράνεια της αυστριακής άμυνας στο 11΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε και ο Μιράντα με κοντινό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λίντνερ, ανοίγοντας το σκορ για την Ατλέτικο.

Το δεύτερο γκολ των "ροχιμπλάνκος" ήρθε στο 25' με τον Ραούλ Γκαρθία να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Ντιέγκο Κόστα από αριστερά.

Από σέντρα του Χουανφράν από δεξιά ο Αντριάν Λόπεθ έκανε το σουτ, ο Λίντνερ απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Φιλίπε Λουίς τον νίκησε, κάνοντας το 3-0 στο 45'.

Ο Κριστιάν Ροντρίγκες κέρδισε πέναλτι στο 75', ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λίντνερ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ενώ τελικά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο 82'.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες (56' Γκιλαβογκί), Γκάμπι, Κόκε (66' Κριστιάν Ροντρίγκες), Ραούλ Γκαρθία, Αντριάν Λόπεθ (46' Όλιβερ Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Κοχ, Ράμσεμπνερ, Όρτλεχνερ, Λέοβατς, Χόλαντ, Μάντερ (68' Ντίλαβερ), Σίμκοβιτς (53' Χόζινερ), Ρόιερ, Μουργκ (52' Σούτνερ), Κίναστ.

*χαμένο πέναλτι 75' Ντιέγκο Κόστα

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0, Ζενίτ - Πόρτο 1-1

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 12 (12-2)

2. Ζενίτ 5 (3-4)

3. Πόρτο 4 (3-4)

4. Αούστρια Βιέννης 1 (0-8)

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Ατλέτικο - Στεάουα 4-0

Ζενίτ - Πόρτο 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ