CHAMPIONS LEAGUE

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1, Πόρτο - Σαχτάρ 2-1

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1, Πόρτο - Σαχτάρ 2-1

Με σπουδαία ανατροπή το ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 την Ζενίτ, ενώ με το ίδιο σκορ και τον ίδιο τρόπο νίκησε και η Πόρτο την Σαχτάρ (videos)

To ΑΠΟΕΛ με σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο Champions League, επικρατώντας με 2-1 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο "ΓΣΠ", με σκόρερς τους Μαντούκα στο 73' και Αΐλτον στο 75'.

Μετά το 2-1 μάλιστα ο Διονύσης Χιώτης σήκωσε την φανέλα του και έδειξε το μπλουζάκι που έγραφε πάνω "κόντης 24", αφιερώνοντας το γκολ και την νίκη στον Χρήστο Κόντη που έχει περιπέτειες με την υγεία του.

Με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο τρόπο, ανατροπή δηλαδή, νίκησε η Πόρτο την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο "Ντραγκάο" με σκόρερς τους Χουλκ και Κλέμπερ.

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1

Σκόρερς: 73' Μαντούκα, 75' Αΐλτον / 63' Ζιριανόβ

Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία

Διαιτητής: Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ

Ο τερματοφύλακας της Ζενίτ, Ιγκόρ Μαλαφέεβ, έσωσε δύο φορές την ομάδα του σε τετ-α-τετ με τον Αΐλτον και τους Κύπριους... τιμώρησε ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Η Ζενίτ άνοιξε το σκορ στο 63' με τον Ζιριανόβ να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χιώτη με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την πάσα του Ντάνι.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα ισοφάρισε σε 1-1 για το ΑΠΟΕΛ με κοντινό πλασέ, με τον Βραζιλιάνο να είναι τυχερός, καθώς η μπάλα του στρώθηκε έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια του Έλιο Πίντο να σκοράρει.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Κύπρου ολοκλήρωσε την ανατροπή με έναν άλλο Βραζιλιάνο, τον Αΐλτον, να σκοράρει με κοντινό πλασέ από την ασίστ του Μαντούκα.

Το αμέσως επόμενο λεπτό οι Ρώσοι έμειναν με 1-0 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης (74' Σολωμού), Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Μποαβεντούρα, Έλιο Πίντο, Νούνο Μοράις, Μαντούκα (89' Αλεξάνδρου), Μαρσίνιο (65' Γιάχιτς), Αΐλτον, Τρίτσκοβσκι.

ΖΕΝΙΤ (5-3-2): Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν (89' Μπουχαρόβ), Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ (75' Φαϊζούλιν), Ζιριανόβ (80' Λάζοβιτς), Ντάνι, Κερζακόβ.

Πόρτο - Σαχτάρ 2-1

Σκόρερς: 28' Χουλκ, 51' Κλέμπερ / 12' Λουΐζ Αντριάνο

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Η Πόρτο κέρδισε πέναλτι στο 9' με τον Ρακίτσκι να ανατρέπει τον Φερνάντο, ο Χουλκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ρίμπκα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λουΐζ Αντριάνο άνοιξε το σκορ για την Σαχτάρ με κοντινό σουτ, έπειτα από τραγικό λάθος του Έλτον, του οποίου έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια μετά το σουτ του Ουΐλιαν.

Ο Χουλκ εξιλεώθηκε στο 28', καθώς ισοφάρισε για τους "δράκους" με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, η οποία ήταν τόσο δυνατή που πήρε μέσα τα χέρια του Ρίμπκα.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κλέμπερ, με τον 21άχρονο Βραζιλιάνο στράικερ να σκοράρει από κοντά για το 2-1, αφού ο Χάμες Ροντρίγκες από αριστερά του έδωσε... έτοιμο γκολ.

Από το 40' έπαιζε με 10 παίκτες η Σαχτάρ λόγω αποβολής του Ρακίτσκι, ενώ έμειναν με 9 στο 80' λόγω αποβολής του άλλους κεντρικού αμυντικού, του Τσιγκρίνσκι.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουσίλε, Μάικον, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (61' Μπελούστσι), Ζοάο Μοουτίνιο, Ντεφούρ, Χάμες Ροντρίγκες, Χουλκ (78' Σιλβέστρε Βαρέλα), Κλέμπερ.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Μχιταριάν, Φερναντίνιο, Ζάντσον (65' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ουΐλιαν (82' Χούμπσμαν), Εντουάρντο (42' Κούτσερ), Λουΐζ Αντριάνο.

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1 (highlights)

Πόρτο - Σαχτάρ 2-1 (highlights)

ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1 (goals)

Πόρτο - Σαχτάρ 2-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ