CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3
INTIME SPORTS

Η Μαρσέιγ νίκησε με 3-2 την Ντόρτμουντ στην Γερμανία με απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά και... έκλεψε στην πρόκριση από τον Ολυμπιακό (video)

Με τέρματα των Αντρέ Αγιού στο 85' και Ματιέ Βαλμπουενά στο 87' η Μαρσέιγ έκανε απίστευτη ανατροπή στην Γερμανία, νίκησε με 3-2 την Ντόρτμουντ και πέρασε στους "16" του Champions League.

H Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 και χαρακτηριστικό είναι πως η Μαρσέιγ μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη της καλή φάση στο ματς.

Όταν πλέον η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη, στα τελευταία λεπτά του ματς οι παίκτες της πρωταθλήτριας Γερμανίας ήταν αδιάφοροι, ουσιαστικά επιτρέποντας στους Μαρσεγέζους να κάνουν την ανατροπή.

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

Σκόρερς: 23' Μπλαστσικόβσκι, 32' πέν. Χούμελς / 45'+4 Ρεμί, 85' Αντρέ Αγιού, 87' Βαλμπουενά

Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή και τις φάσεις στα πρώτα λεπτά και επιβραβεύτηκε στο 23', ανοίγοντας το σκορ με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι.

Ο Πολωνός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φτάνει εκεί μετά από εκτέλεση πλαγίου, ενώ η γαλλική άμυνα αδράνησε, ο Λεβαντόβσκι τοποθετήθηκε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον συμπατριώτη του σουτάρει και να κάνει το 1-0.

Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32' με εκτέλεση πέναλτι του Ματς Χούμελς. Το πέναλτι έκανε ο Στεφάν Μπιά στον Σεμπάστιαν Κελ, χτυπώντας τον στο κεφάλι και μάλιστα ο αρχηγός της Ντόρμτουντ τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Αντόνιο ντα Σίλβα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Μαρσέιγ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με την εξαιρετική κεφαλιά του Λοΐκ Ρεμί, ενώ αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν οι Γάλλοι.

Ο Αντρέ Αγιού, ο οποίος δεν διακρίνεται για το ύψος του και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, κατάφερε στο 85' να ισοφαρίσει με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Αμαλφιτανό, ενώ ο Γκανέζος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της γερμανικής άμυνας.

Την μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά με καταπληκτικό σουτ από πλάγια αριστερά λίγο μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 87'.

Η εκτέλεση και η κίνηση είναι εξαιρετική, αλλά οι αμυντικοί δεν ασχολήθηκαν και πολύ μαζί του...

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε, Κελ (32' Αντόνιο ντα Σίλβα), Γκεντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε (46' Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι, Μπάριος (63' Καγκάβα).

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν'Κουλού, Ντιαβαρά, Ντζιμί Τραορέ, Μ'Μπιά (46' Μπενουά Σεϊρού), Αλού Ντιαρά, Λούτσο Γκονσάλες (67' Τζόρνταν Αγιού), Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Ρεμί (74' Βαλμπουενά).

Η τελική βαθμολογία

1. Άρσεναλ 11 (6-6)

2. Μαρσέιγ 10 (7-4)

3. Ολυμπιακός 9 (8-6)

4. Ντόρτμουντ 4 (6-11)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζόνας (Βαλένθια)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ