CHAMPIONS LEAGUE

7άρα η Μαρσέιγ, πρόκριση η Τσέλσι

Olympique Marseille's Andre-Pierre Gignac (L) celebrates with team mate Gabriel Heinze after scoring against Zilina during their Champions League Group F soccer match in Zilina, November 3, 2010.  REUTERS/Petr Josek (SLOVAKIA - Tags: SPORT SOCCER)
Olympique Marseille's Andre-Pierre Gignac (L) celebrates with team mate Gabriel Heinze after scoring against Zilina during their Champions League Group F soccer match in Zilina, November 3, 2010. REUTERS/Petr Josek (SLOVAKIA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Τσέλσι έκανε το "4 στα 4" νικώντας με 4-1 την Σπαρτάκ και προκρίθηκε στους "16", ενώ η Μαρσέιγ διέσυρε την Ζίλινα μέσα στην Σλοβακία με 7-0.

Χατ-τρικ πέτυχε ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ για τους Γάλλους, ενώ ο Ανελκά έφτασε τα 5 γκολ στην διοργάνωση και μαζί με τον Ετο'ό που έχει 7 είναι οι μόνοι που έχουν σκοράρει και στα 4 ματς.

Η Τσέλσι έχει 12 βαθμούς και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, καθώς δεν μπορεί να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, αφού Μαρσέιγ και Σπαρτάκ έχουν μεταξύ τους αναμέτρηση.

Όσον αφορά στο 7-0 της Μαρσέιγ στην Σλοβακία, είναι ρεκόρ, καθώς αποτελεί την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Champions League.

Τσέλσι - Σπαρτάκ Μόσχας 4-1

Σκόρερς: 49' Ανελκά, 62' πέν. Ντρογκμπά, 66' και 92' Ιβάνοβιτς / 86' Μπαζενόβ
Γήπεδο: "Στάνφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Τσιουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η λύση για την Τσέλσι ήρθε από τον Νικολά Ανελκά στο 49'. Ο Γάλλος άλλαξε την μπάλα με τον Σαλομόν Καλού, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πολύ δύσκολο πλασέ στην κλειστή γωνία του Ντικάν άνοιξε το σκορ για τους "μπλε".

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 62' κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ενώ 4 λεπτά αργότερα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Οι Ρώσοι μείωσαν στο 86' με το κοντινό πλασέ το Μπαζενόβ, ο οποίος ήταν σε θέση οφ-σάιντ, ενώ ο Ιβάνοβιτς σκόραρε ξανά στο 92' για το τελικό 4-1.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Πάουλο Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ (69' ΜακΊχραν), Ραμίρες, Ζιρκόβ, Καλού, Ανελκά (76' Κακουτά), Ντρογκμπά (76' Στάριντζ).
ΣΠΑΡΤΑΚ: Ντικάν, Ιβάνοβ, Παρέχα, Σούκι, Μακέεβ, Ίμπσον, Σεσουκόβ (67' Ντρίντσιτς), Άλεξ (69' Κοζλόβ), ΜακΓκίτι (80' Μπαζενόβ), Κομπαρόβ, Ουέλιτον.

Ζίλινα - Μαρσέιγ 0-7

Σκόρερς: 12', 21' και 54' Ζινιάκ, 24' Χέινσε, 36' Ρεμί, 52' και 63' Λούτσο Γκονσάλες
Γήπεδο: "Ποντ Ντούμπνομ", Ζίλινα
Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

Με αρκετή τύχη η Μαρσέιγ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12'. Ο Μπενουά Σεϊρού εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή και την βρήκε λίγο με τον μηρό ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, για να καταλήξει στα δίχτυα, αφού κανείς δεν μπήκε στην πορεία της.

Ο Ζινιάκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 21', αυτήν την φορά χωρίς τύχη, αλλά με ιδανικό πλασέ έπειτα από την πάσα του Ντιαβαρά.

Το τρίτο γκολ για τους Μαρσεγέζους ήρθε μόλις 3 λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Γκαμπριέλ Χέινσε στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπενουά Σεϊρού.

Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός και του 4ου γκολ, κάνοντας σέντρα από αριστερά και τον Λοΐκ Ρεμί με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-4 στο 36'.

Στο 52' ήταν η σειρά του Λούτσο Γκονσάλες να σκοράρει, με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με "χαλαρή" κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά από αριστερά.

Ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 54' με κεφαλιά από την σέντρα του Αθπιλικουέτα από δεξιά, κάνοντας το 0-6.

Ο Λούτσο Γκονσάλες στο 63' πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ και 7ο της πρωταθλήτριας Γαλλίας, με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή.

ΖΙΛΙΝΑ: Ντουντράβκα, Ανγκέλοβιτς, Πετσάλκα, Σούρεκ, Λάιτνερ, Βίτορ (34' Ζόσακ), Μπέλο, Γεζ, Βλάνταβιτς (60' Γκέργκελ), Όραβετς, Κεσάι (78' Μάιταν).
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Μπιά, Χέινσε (62' Ταΐβο), Καμπορέ, Λούτσο Γκονσάλες, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπουενά (72' Αντρέ Αϊέου), Ρεμί, Ζινιάκ (72' Μπραντάο).

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 12 (12-2)
2. Σπαρτάκ 6 (5-6)
3. Μαρσέιγ 6 (8-3)
4. Ζίλινα 0 (1-15)

Τσέλσι - Σπαρτάκ Μ. 4-1 (goals)




Τσέλσι - Σπαρτάκ Μ. 4-1 (highlights)



Ζίλινα - Μαρσέιγ 0-7 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ