CHAMPIONS LEAGUE

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1, Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1, Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Σαχτάρ με αυτογκόλ και προκρίθηκε ως πρώτη, έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, αποκλείστηκε παρά το 6-1 επί της Νόρτζελαντ (videos)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, αποκλείστηκε από το Champions League, παρά την νίκη της με 6-1 από την Νόρτζελαντ.

Αυτό διότι η Γιουβέντους νίκησε με 1-0 την Σαχτάρ στο Ντόνετσκ, χάρη σε ένα αυτογκόλ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Οι Ιταλοί κατέκτησαν έτσι την κορυφή, ενώ η Σαχτάρ αφήνει εκτός την Τσέλσι στην ισοβαθμία (με 10 βαθμούς), με την πρώτη νίκη του Ράφα Μπενίτεθ στο πάγκο να μην συνοδεύεται και με πρόκριση.

Αυτό σημαίνει απλά πως δεν θα έχουμε το ίδιο πρωταθλητή Ευρώπη φέτος, κάτι που έχει να καταφέρει, να πάρει δύο σερί ευρωπαϊκά δηλαδή, τελευταία η Μίλαν ('89 και '90).

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1

Σκόρερ: 56' αυτ. Κούτσερ

Γήπεδο: "Ντόνμπας", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Αφού και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες, το σκορ άνοιξε για την Γιουβέντους στο 56' με αυτογκόλ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ο Λιχτστάινερ ήταν οφ-σάιντ, όμως αυτό δεν δόθηκε και από την μπαλιά του ο Τζοβίνκο προσπάθησε να βρει την μπάλα, δεν τα κατάφερε, όμως αυτή κατέληξε στα δίχτυα από τον Κούτσερ που δεν κατάφερε να διώξει.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα (65' Ιλσίνιο), Ουίλιαν, Μχιταριάν, Εντουάρντο (46' Ντέβιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Βιντάλ, Πογκμπά, Τζοβίνκο (92' Τζακερίνι), Βούτσινιτς (88' Μάτρι).

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1, Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

Σκόρερς: 38' πέν. Νταβίντ Λουίζ, 45'+2 και 56' Τόρες, 51' Κέιχιλ, 66' Μάτα, 71' Οσκάρ / 46' Τζόσουα Τζον

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο

Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)

Τρία πέναλτι χρειάστηκαν στο Λονδίνο για ανοίξει το σκορ, με τον Νταβίντ Λουίζ να είναι αυτός που έκανε το 1-0 για την Τσέλσι από τα 11 βήματα στο 36'.

Στο 32' η Νόρτζελαντ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γκάρι Κέιχιλ, αλλά ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε την εκτέλεση του Στόκχολμ.

Από χέρι του Μπέκμαν κέρδισε πέναλτι και η ομάδα του Μπενίτεθ εν συνεχεία, ο Εντέν Αζάρ το εκτέλεσε στο 35' και ο Χάνσεν απέκρουσε.

Και το τρίτο πέναλτι δόθηκε για χέρι, του Μτίλινγκα αυτήν την φορά, ενώ την εκτέλεση δεν την πήρε ξανά ο Αζάρ, αλλά ο Νταβίντ Λουίζ και ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 38'.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου ημιχρόνου ο Φερνάντο Τόρες έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, με δεύτερη προσπάθεια, καθώς μετά το 1ο του πλασέ και την απόκρουση του Χάνσεν η μπάλα χτύπησε στο σώμα του βρέθηκε πάλι μπροστά του.

Η Νόρτζελαντ μείωσε σε 2-1 στο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με το κοντινό πλασέ του Τζόσουα Τζον, δίνοντας γρήγορα νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Δεν κράτησε για πολύ το ενδιαφέρον πάντως, καθώς στο 51' ο Γκάρι Κέιχιλ έκανε το 3-1 και στο 56' ο Τόρες σκόραρε για δεύτερη φορά κάνοντας το 4-1 από ασίστ του Αζάρ.

Το 5-1 ήρθε στο 66' με τον Μάτα να νικά με δεύτερη προσπάθεια τον Χάνσεν, αφού ο Ισπανός είχε κάνει το "ένα-δύο" με τον Αζάρ.

Στο 71' ο Μάτα ήταν ο δημιουργός του 6-1, με τον Οσκάρ να είναι ο σκόρερ, φτάνοντας έτσι ο διεθνής Βραζιλιάνος τα 5 γκολ στην διοργάνωση.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ (60' Μπέρτραντ), Ρομέου, Ραμίρες (65' Οσκάρ), Μάτα (74' Πάουλο Φερέιρα), Αζάρ, Μόουζες, Τόρες.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Τιτσίνοβιτς (65' Ίσα), Πάρκχερστ, Ρούνιε (10' Μπέκμαν), Μτίλινγκα, Αντού, Στόκχολμ, Κρίστιανσεν (61' Κίλντεντοφτ), Γκούντελαχ, Τζόσουα Τζον, Λόρεντζεν.

*χαμένο πέναλτι 32' Στόκχολμ και 35' Αζάρ

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 05:  Gary Cahill of Chelsea rises above the FC Nordsjaelland to score his team's third goal with a header during the UEFA Champions League group E match between Chelsea and FC Nordsjaelland at Stamford Bridge on December 5, 2012 in London, England.  (Photo by Scott Heavey/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 05: Gary Cahill of Chelsea rises above the FC Nordsjaelland to score his team's third goal with a header during the UEFA Champions League group E match between Chelsea and FC Nordsjaelland at Stamford Bridge on December 5, 2012 in London, England. (Photo by Scott Heavey/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 12 (12-4)

2. Σαχτάρ 10 (12-8)

3. Τσέλσι 10 (16-10)

4. Νόρτζελαντ 1 (4-22)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

6 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αλάν (Μπράγκα)

4 γκολ

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

3 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Ρουί Πέδρο (Κλουζ)

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί ΣΖ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (ManUtd)

Χουάν Μανουέλ Μάτα (Τσέλσι)

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1

Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ