CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-2, Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) reacts during the UEFA Champions League football match Real Madrid FC vs Borussia Dortmund at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 6, 2012.   AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU        (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) reacts during the UEFA Champions League football match Real Madrid FC vs Borussia Dortmund at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 6, 2012. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσαν την εντός έδρας ήττα από Ντόρτμουντ και Άγιαξ, ισοφαρίζοντας αμφότερες σε 2-2 στα τελευταία λεπτά (videos)

Δύο φορές προηγήθηκε η Ντόρτμουντ μέσα στην Μαδρίτη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά την Ρεάλ και να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς ο Μεσούτ Εζίλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 89'.

Στο άλλο ματς ο Άγιαξ προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Μάντσεστερ της Σίτι, αλλά οι "πολίτες" κατάφεραν έστω να μην χάσουν (2-2) χάρη στα γκολ των Γιαγιά Τουρέ και Σέρχιο Αγκουέρο.

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-2

Σκόρερς: 34' Πέπε, 89' Μεσούτ Εζίλ / 28' Ρόις, 45' αυτ. Αρμπελόα

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Όπως και στην Γερμανία πριν από δύο εβδομάδες, η επιθετικοί της Ντόρτμουντ από νωρίς άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ και στο 28' κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μάρκο Ρόις ήταν αυτός που έκανε το κοινό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" να σιωπήσει με εξαιρετικό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή, σε ιδανική αντεπίθεση και ασίστ του Λεβαντόβσκι με κεφαλιά.

Άμεση ήταν απάντηση της "βασίλισσας", καθώς στο 34' ισοφάρισε σε 1-1 ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Μεσούτ Εζίλ, αφού είχε κλέψει την μπάλα εξαιρετικά ο Ραφαέλ Βαράν στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε ξανά προβάδισμα στο 45' με το αυτογκόλ του Άλβαρο Αρμπελόα προ του Μάριο Γκέτσε, σε μία φάση παρόμοια με το πρώτο της γκολ, καθώς από βαθιά μπαλιά ο Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω.

Η Ρεάλ γλίτωσε τελικά την ήττα και άφησε την Ντόρτμουντ να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ο Μεσούτ Εζίλ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Αρμπελόα (77' Κακά), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (46' Εσιέν), Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (46' Καγιεχόν).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Γκιουντογάν (80' Πέρισιτς), Γκέτσε (91' Λάιτνερ), Ρόις (74' Σβεν Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 06:  Mesut Oezil of Madrid and Ilkay Guendogan of Dortmund battle for the ball during the UEFA Champions League Group D match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Estadio Santiago Bernabeu on November 6, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 06: Mesut Oezil of Madrid and Ilkay Guendogan of Dortmund battle for the ball during the UEFA Champions League Group D match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Estadio Santiago Bernabeu on November 6, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

Σκόρερς: 22' Γιαγιά Τουρέ, 74' Αγκουέρο / 10' και 18' Σιμ ντε Γιόνγκ

Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Πέτερ Ράσμουσεν (Δανία)

Το Μάντσεστερ "πάγωσε" στο 10ο λεπτό, όταν ο Άγιαξ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σιμ ντε Γιόνγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ από κοντά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας των Άγγλων.

Ο Σιμ ντε Γιόνγκ σκόραρε ξανά 7 λεπτά αργότερα, αυτήν την φορά με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ από την άλλη πλευρά την αριστερή, κάνοντας το 0-2 στο 17'.

Στο 22' ήρθε η απάντηση για τους "πολίτες", με τον Γιαγιά Τουρέ να μειώνει σε 1-2 με εντυπωσιακό γυριστό από κοντά, αφού κοντρόλαρε με το στήθος.

Η ισοφάριση ήρθε στο 74' από τον Σέρχιο Αγκουέρο να νικά τον Φερμίρ στο τετ-α-τετ, στο οποίο βγήκε μετά την μπαλιά του Χαρτ και την κεφαλιά του Μπαλοτέλι.

Στα τελευταία λεπτά ο Φαν Ράιν τραβάει τον Μπαλοτέλι μέσα στην περιοχή και έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ των Άγγλων, αλλά δεν δόθηκε.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Χάβι Γκαρθία (46' Μπαλοτέλι), Μπάρι (85' Κολάροβ), Γιαγιά Τουρέ, Νασρί, Αγκουέρο, Τέβες (66' Ντζέκο).

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν, Άλντερβαϊρελντ, Μόισαντερ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν (87' Φίσερ), Σόνε (78' Εγιόνγκ Ενό), Κρίστιαν Έρικσεν, Σιμ ντε Γιονγκ, Μπάμπελ, Μπούριχτερ (93' Σάνα).

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-2, Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 8 (6-4)

2. Ρεάλ 7 (10-7)

3. Άγιαξ 4 (6-8)

4. Μάντσεστερ Σίτι 2 (6-9)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

5 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

4 γκολ

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

3 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Αλάν (Μπράγκα)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

GOALS

HIGHLIGHTS

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-2

Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

GOALS

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-2

Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ