CHAMPIONS LEAGUE

Ντίναμο - Λιόν 1-7, Άγιαξ - Ρεάλ 0-3

Real Madrid's Argentinian forward Gonzalo Higuain (C) celebrates after scoring  with Real Madrid's midfielder Jose Maria Callejon (R) and Real Madrid's Portuguese defender Fabio Alexandre Silva Coentrao (L) during the the UEFA Champions League Group E football match between Ajax and Real Madrid at the Amsterdam Arena stadium in Amsterdam on December 7, 2011. AFP PHOTO/JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Argentinian forward Gonzalo Higuain (C) celebrates after scoring with Real Madrid's midfielder Jose Maria Callejon (R) and Real Madrid's Portuguese defender Fabio Alexandre Silva Coentrao (L) during the the UEFA Champions League Group E football match between Ajax and Real Madrid at the Amsterdam Arena stadium in Amsterdam on December 7, 2011. AFP PHOTO/JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Λιόν νίκησε με 7-1 την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε πετυχαίνοντας όσα γκολ χρειαζόταν για να περάσει στην ισοβαθμία τον Άγιαξ, ο οποίος έχασε με 0-3 από την Ρεάλ (videos)

Η Λιόν νίκησε με 7-1 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο "Μάκσιμιρ" με 4 γκολ του Γκομίς και πήρε την 2η θέση από τον Άγιαξ στην ισοβαθμία.

Ακολούθησε έτσι την Ρεάλ στους "16", ενώ οι Ισπανοί πήραν την 6η τους νίκη σε ισάριθμα ματς, επικρατώντας με 3-0 του Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Η "βασίλισσα" είναι έτσι η μόνη ομάδα που ολοκλήρωσε τους ομίλους με "6 στα 6", ενώ η Λιόν πέρασε τον Άγιαξ έχοντας δύο γκολ περισσότερα στην συνολική διαφορά, αν και πριν τα ματς οι Ολλανδοί είχαν 7 περισσότερα!

Πάντως είναι δεδομένο πως αδικήθηκε ο Άγιαξ, όχι επειδή η Ντίναμο θύμισε... Ντόρτμουντ και άφησε τον αντίπαλο να βάλει τα γκολ που χρειαζόταν, αλλά επειδή ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ του Αίαντα στο ματς με την Ρεάλ!

Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Σκόρερς: 14' και 92' Καγεχόν, 41' Ιγκουαΐν

Γήπεδο: Άμστερνταμ ΑρίνΑ, Άμστερνταμ

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

Για δεύτερη σερί αγωνιστική σκόραρε ο Χοσέ Καγεχόν, με τον νεαρό Ισπανό μέσο να ανοίγει το σκορ 14' για την Ρεάλ στο Άμστερνταμ, από εξαιρετική πάσα του Κακά.

Στο 32' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Νικολάς Λοδέιρο για τον Άγιαξ, με τον Ουρουγουανό να υποδεικνύεται σε θέση οφ-σάιντ, ενώ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από την απόκρουση του Αντάν σε σουτ του Φαν ντερ Βιλ.

Στο 37' ακυρώθηκε λανθασμένα και δέυτερο γκολ του Άγιαξ, με τον Ανίτα αυτήν την φορά να σουτάρει και την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Σουλεϊμάνι πριν καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Σέρβος δεν ήταν οφ-σάιντ.

Στο 41' ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε το 0-2 από πάσα του Καρίμ Μπενζεμά, σκοράροντας και αυτός για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην διοργάνωση.

Ο Σουλεϊμάνι στο 57' είχε δοκάρι, ενώ ο Χοσέ Καγεχόν διαμόρφωσε στο 92' το τελικό 0-3, πετυχαίνοντας δύο γκολ όπως και δύο εβδομάδες κόντρα στην Ντίναμο στην Μαδρίτη.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ, Βερτόνχεν, Μπλιντ, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Τέο Γιάνσεν (76' Κλάασεν), Σουλεϊμάνι, Εμπεσίλιο, Νικολάς Λοδέιρο (74' Μπουλίκιν).

ΡΕΑΛ: Αντάν, Αρμπελόα (67' Πέντρο Μέντες), Ραούλ Αλμπιόλ, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Νουρί Σαχίν, Γκρανέρο (59' Τσάμπι Αλόνσο), Κακά, Χοσέ Καγεχόν, Μπενζεμά (54' Χαλίλ Αλντιντόπ), Ιγκουαΐν.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λιόν 1-7

Σκόρερς: 40' Ματέο Κόβατσιτς / 45', 48', 52' και 70' Γκομίς, 48' Γκοναλόν, 64' Λισάντρο Λόπες

Γήπεδο: "Μάκσιμιρ", Ζάγκρεμπ

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Η Ντίναμο στο 28' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γέρκο Λέκο, αλλά στο 40' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ματέο Κόβατσιτς, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά από απόκρουση του Λορίς σε σουτ του Μπάντελ.

Στο 45' η Λιόν ισοφάρισε με τον Μπαφετιμπί Γκομίς, έπειτα από την σέντρα του Αλί Σισοκό και αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν μπήκε αποφασισμένη για να πετύχει τα γκολ που χρειαζόταν για την πρόκριση και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 48' με τον Μαξίμ Γκοναλόν.

Το 1-3 έκανε ο Γκομίς αμέσως μετά την σέντρα, σκοράροντας μέσα στο ίδιο λεπτό (48'), ενώ ο Γάλλος στράικερ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 52' για το 1-4.

Στο 64' ο Λισάντρο Λόπες πέτυχε το 5ο γκολ των Γάλλων, στο 70' ο Γκομίς στο 6ο και 4ο προσωπικό του, ενώ το 7ο το πέτυχε ο Μπριάν στο 76'.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Βρσάλκο, Βίντα, Άντεμι, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο, Λέκο, Ματέο Κόβατσιτς (80' Πόγκριβατς), Μπάντελ, Σάμιρ (66' Αλισπάχιτς), Μπετσίρα (55' Σίτουμ).

ΛΙΟΝ: Λορίς, Νταμπό, Μπακαρί Κονέ, Λόβρεν (55' Λισάντρο Λόπες), Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Φοφανά, Γκουργκούφ, Μπριάν, Λακαζέτ (65' Έντερσον), Μπαφετιμπί Γκομίς.

*κόκκινη 28' Λέκο

Η τελική βαθμολογία

1. Ρεάλ 18 (19-2)

2. Λιόν 8 (9-7)

3. Άγιαξ 8 (6-6)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (4-22)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

Ντίναμο - Λιόν 1-7

Άγιαξ - Ρεάλ 0-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ