CHAMPIONS LEAGUE

Ζενίτ - Μίλαν 2-3, Άντερλεχτ - Μάλαγα 0-3

Kevin-Prince Boateng (2nd R), Luca Antonini (L) and Stephan El Shaarawy (R) of AC Milan celebrate after scoring a goal against FC Zenit St Petersburg during their UEFA Champions League group C football match in Saint-Petersburg on October 3, 2012. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV        (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/GettyImages)
Kevin-Prince Boateng (2nd R), Luca Antonini (L) and Stephan El Shaarawy (R) of AC Milan celebrate after scoring a goal against FC Zenit St Petersburg during their UEFA Champions League group C football match in Saint-Petersburg on October 3, 2012. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Η Μίλαν νίκησε με 3-2 την Ζένιτ μέσα στην Αγία Πετρούπολη, χάρη σε δύο τυχερά γκολ, αλλά και στον Κρίστιαν Αμπιάτι. Νέα 3άρα η Μάλαγα στην Άντερλεχτ μέσα στο Βέλγιο (videos)

Η Μίλαν πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, επικρατώντας με 3-2 της Ζενίτ μέσα στην Αγία Πετρούπολη.

Οι "ροσονέρι" είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς το 1ο και το 3ο γκολ ήταν... δώρο από τον Θεό, αλλά είχαν και Κρίστιαν Αμπιάτι!

Ο Ιταλός τερματοφύλακας πραγματοποίησε ενδεχομένως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κάνοντας 4-5 τεράστιες επεμβάσεις.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Μάλαγα έκανε το "2 στα 2" με 3άρα, καθώς επικράτησε με 3-0 της Άντερλεχτ μέσα στο Βέλγιο, με τον Ελιζέου να πετυχαίνει δύο γκολάρες.

Ζενίτ - Μίλαν 2-3

Σκόρερς: 45'+2 Χουλκ, 49' Σιρόκοβ / 13' Εμάνιουελσον, 16' Ελ Σααραουί, 75' αυτ. Χουμπότσαν

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Με ένα τυχερό γκολ η Μίλαν άνοιξε το σκορ στο "Πετρόβσκι" στο 13ο λεπτό, με τον Εμάνιουελσον να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, την μπάλα να χτυπά στο τείχος, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαλαφέεβ για το 0-1.

Οι "ροσονέρι" διπλασίασαν τα τέρματά τους μόλις 3 λεπτά αργότερα, με τον Στεφάν Ελ Σααραουί να κάνει το 0-2 στο 16' με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φανταστική ατομική ενέργεια.

Στο 34' ο Αμπιάτι έκανε δύο τεράστιες επεμβάσεις σε σουτ του Χουλκ και μετά το κόρνερ σε κεφαλιά Σιρόκοβ, ενώ στο 37' ο Ιταλός πορτιέρο σταμάτησε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Λόμπερτς στο 37', αλλά και την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Χουλκ στο 40'.

Στο 45'+2 ο Χουλκ κατάφερε να μειώσει για την Ζενίτ, καθώς "εκτέλεσε" τον Αμπιάτι με κοντινό πανίσχυρο σουτ, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Σιρόκοβ.

Οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι σε διαφορετικούς ρόλους στο 49' για την ισοφάριση της Ζενίτ, καθώς ο Χουλκ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιρόκοβ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-2.

Στο 75' η Μίλαν κατάφερε να προηγηθεί ξανά με 2-3 να γίνεται και πάλι με πολύ τύχη, όπως και το 0-1.

Αρχικά έκανε λάθος απομάκρυνση ο Μαλαφέεβ, οι Ιταλοί πήραν την μπάλα, ο Μοντολίβο έκανε την σέντρα για τον Πατσίνι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στον Χουμπότσαν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του (αυτογκόλ).

Νέα απίστευτη απόκρουση έκανε ο Κρίστιαν Αμπιάτι στο 82' διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία στο δυνατό σουτ του Ανιουκόβ.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν (79' Κανουνικόβ), Σιρόκοβ, Μπιστρόβ (72' Ζιριάνοβ), Χουλκ, Κερζακόβ.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Σαπάτα, Αντονίνι, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Μοντολίβο, Μπόατενγκ (80' Γέπες), Εμάνιουελσον (64' Νοτσερίνο), Ελ Σααραουί, Μπόγιαν (52' Πατσίνι).

AC Milan's Ignazio Abate, left, fights for the ball with Zenit's Roman Shirokov  during the UEFA Champions League, group C, soccer match, between AC Milan  and Zenit St. Petersburg in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Oct. 3, 2012. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)
AC Milan's Ignazio Abate, left, fights for the ball with Zenit's Roman Shirokov during the UEFA Champions League, group C, soccer match, between AC Milan and Zenit St. Petersburg in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Oct. 3, 2012. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) AP

Άντερλεχτ - Μάλαγα 0-3

Σκόρερς: 45'+1 και 64' Ελιζέου, 57' πέν. Χοακίν

Γήπεδο: "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", Βρυξέλλες

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Μάλαγα άνοιξε το σκορ με το φοβερό γκολ του Ελιζέου.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Βέλγοι έδιωξαν, η μπάλα λίγο έξω από την περιοχή έφτασε στον Ελιζέου και ο Πορτογάλος με πανίσχυρο σουτ την έστειλε στο δεξί "γάμα" του Προτό, που απλά την κοιτούσε.

Οι Ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 57' με εκτέλεση πέναλτι του Χοακίν, με τον Κουγιατέ να έχει ανατρέψει στην περιοχή τον Μονρεάλ.

Το 0-3 ήρθε στο 64' με το δεύτερο γκολ του Ελιζέου, για την ακρίβεια με την δεύτερη... γκολάρα του, καθώς ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ζιλέ, Βασιλέβσκι, Νάιτινκ, Ντεσχάχτ, Κουγιατέ, Λούκας Μπίγλια, Κανού, Μπρούνο (46' Κλιέσταν), Μίλαν Γιοβάνοβιτς (59' Ιακοβένκο), Μποκανί.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Σέρχιο Σάντσεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Καμάτσο, Ιτούρα, Χοακίν (74' Ντούντα), Ελιζέου, Ίσκο (81' Σεμπαστιάν Φερνάντες), Σαβιόλα (66' Σάντα Κρους).

Ζενίτ - Μίλαν 2-3, Άντερλεχτ - Μάλαγα 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάλαγα 6 (6-0)

2. Μίλαν 4 (3-2)

3. Άντερλεχτ 1 (0-3)

4. Ζενίτ 0 (2-6)

VIDEOS

HIGHLIGHTS

Ζενίτ - Μίλαν 2-3

Άντερλεχτ - Μάλαγα 0-3

GOALS

Άντερλεχτ - Μάλαγα 0-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ