CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Εστάντιο ντα Λουζ" (1-1), όμως μέχρι το 83' κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Τελικά, ο Καρντόσο ισοφάρισε το γκολ του Τσόρι (29'), όμως ακόμα κι έτσι οι Πειραιώτες έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους "16". "Λίμνες" γέμισε στο δεύτερο μέρος ο αγωνιστικός χώρος.

Αν ρωτούσαμε πριν την έναρξη του ματς, οποιονδήποτε ασχολείται με τον Ολυμπιακό, ποια θα ήταν η αίσθησή του αν οι Πειραιώτες έφευγαν με το "Χ" από την Πορτογαλία, είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους. Έτσι όμως όπως κύλησε το ματς, το "Χ" δεν ήταν αρκετό...

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, αν εξαιρέσουμε μονάχα το πρώτο 5λεπτο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Πορτογάλους, έκαναν το δικό τους παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις και τελικά σκόραραν με τον Τσόρι στο 29ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη θα μπορούσε να πετύχει το 0-2 αν η μπάλα δεν κολλούσε στις λίμνες που δημιουργήθηκαν από την βροχή στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάντιο ντα Λουζ". Ρεσιτάλ ατυχίας...

Κι αν δούμε την ισοφάριση, θα καταλάβουμε πως η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στους Πειραιώτες. Στο 83', δηλαδή 10 λεπτά πριν τελειώσει το ματς (μαζί με τις καθυστερήσεις), ο διαιτητής χάρισε κόρνερ στους Πορτογάλους ενώ η μπάλα βγήκε άουτ και από 'κει προήληθε το 1-1 του Καρντόσο.

Άδικο αποτέλεσμα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να φύγουν άνετα με τους τρεις βαθμούς της νίκης σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, κάνοντας παράλληλα ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση, αφού οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς (4 σε 3 ματς) και την επόμενη αγωνιστική θα τα παίξουν όλα για όλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης, με σχόλιο από τον Γιάννη Φιλέρη

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Ντα Λουζ"

Καιρός: Βροχή

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο

Πρώτος Βοηθός: Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ

Δεύτερος Βοηθός: Ρομπέρτο Ντίαθ Πέρεθ ντελ Παλομάρ

Τέταρτος Διαιτητής: Πάου Θεμπριάν Ντεβίς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (82' Αμορίμ), Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Λίμα, Καρντόσο, Όλα Τζον (46' Καβαλέιρο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Βάις (56' Εντινγκά), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), Μήτρογλου.

Γκολ: 83' Καρντόσο / 29' Τσόρι Ντομίνγκες

Κίτρινες: 55' Ένσο Πέρες 62' Γκαϊτάν / 36' Φουστέρ, 42' Βάις, 59' Μήτρογλου

Ο αγώνας

Ζεζούς VS Μίτσελ

Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ, ενώ στο δίλημμα Σαβιόλα ή Τσόρι, επέλεξε τον δεύτερο και άφησε τον Αργεντινό φορ στον πάγκο. Κατά τ' άλλα, ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, ο Σαλίνο ήταν δεξιά στην άμυνα, αριστερά ο Χολέμπας, σέντερ μπακ οι Μανωλάς-Σιόβας, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σαμαρης και Μανιάτης. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Φουστέρ και Βάις, μεσοεπιθετικός ο Φουστέρ και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα και ο Ζόρζε Ζεζούς, κατέβασε την ομάδα του με άκρως επιθετική φιλοσοφία. Όλα Τζον και Λίμα ήταν στα πλάγια της επίθεσης, σέντερ φορ ο Καρντόσο, αμυντικό χαφ ο Μάτιτς και πιο μπροστά του οι Γκαϊτάν και Ένσο Πέρες.

Στα της αναμέτρησης τώρα, το ξεκίνημα ήταν δύσκολο όχι όμως και εφιαλτικό για τους Πειραιώτες, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίεση των πρώτων λεπτών από τους γηπεδούχους. Στα αρνητικά βάλτε και την τρομερή βροχή που δεν σταμάτησε να πέφτει και δυσκόλευε το έργο των ποδοσφαιριστών. Οι "Αετοί" έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 3', όταν ο Καρντόσο προσπάθησε να σκοράρει από εκτέλεση φάουλ όμως ο Ρομπέρτο με εξαιρετικέ απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ. Έπειτα ακολούθησαν τρία συνεχόμενα κόρνερ για τους Πορτογάλους και μια κεφαλιά του Λουιζάο στο 6', όμως στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν το ματς.

Ο μαχητής Φουστέρ και το γκολ του Τσόρι (0-1)

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1

Για να είμαστε ακριβείς, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, όχι μόνο ισορρόπησαν το ματς, αλλά δημιούργησαν και ευκαιρίες. Μεγάλο τους όπλο ήταν ο ακούραστος, ο ανίκητος και ο εξαιρετικά μαχητικός Φουστέρ. Ο Ισπανός με την αφόρητη πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς κατάφερε να φτιάξει αρκετές ευκαιρίες για την ομάδα του και ιδιαίτερα για τον Κώστα Μήτρογλου. Στο 6' ο Φουστέρ με εξαιρετική μπαλιά, έβγαλε τετ α τετ τον Έλληνα φορ, αλλά ο Λουιζάο έδιωξε με σωτήριο τάκλιν, στο 9' ο Ισπανός έκανε σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του "ερυθρόλευκου" επιθετικού κατέληξε λίγο άουτ, ενώ η τριάδα των ευκαιριών συμπληρώθηκε στο 24', όταν και πάλι ο Φουστέρ πίεσε και ο Μήτρογλου σούταρε αναγκάζοντας τον Αρτούρ να πέσει και να διώξει.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποφύγει την... κατηφόρα του "Εστάντιο ντα Λουζ" και αντ' αυτού την μετέτρεψε σε ανηφόρα της Μπενφίκα. Στο 29', οι Πειραιώτες κατάφεραν τελικά με την 4η να σκοράρουν, όταν ο Μήτρογλου με τακουνάκι τροφοδότησε τον Τσόρι, εκείνος μπήκε στην περιοχή και αφού άδειασε με ντρίμπλα τον Γκαράι, με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. 0-1 λοιπόν, στην δύσκολη έδρα των Αετών. Το υπόλοιπο τέταρτο του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια καλή φάση, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Όλα Τζον στο 45' που κατέληξε άουτ.

Η βροχή πήγε να... πνίξει τους Πειραιώτες

Το ξεκίνημα της επανάληψης, θύμισε την αρχή του παιχνιδιού, αφού και πάλι η Μπενφίκα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 50' ο Λίμα εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο. Θα πρέπει όμως να σταθούμε και στον αγωνιστικό χώρο, που είχε γεμίσει λίμνες από την έντονη βροχόπτωση και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό λειτουργούσε εις βάρος των "ερυθρολεύκων" που ήθελαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όμως η μπάλα κολλούσε στα περισσότερα μέρη του αγωνιστικού χώρου.

Βλέποντας όλα αυτά, ο Μίτσελ αποφάσισε να βγάλει τον Βάις και να βάλει τον Εντινγκά. Η ταχύτητα του Σλοβάκου δεν είχε νόημα σ' αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι ανάσες και οι μάχες του Κονγκολέζου μέσου, ήταν αυτό που έψαχνε η ομάδα του Πειραιά.

Στο 58' λοιπόν, είδαμε πόσο κακό έκανε αυτός ο αγωνιστικός χώρος στον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ βγήκε απέναντι από τον Αρτούρ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κατέληγε στα δίχτυα, κόλλησε και το 0-2 δεν έγινε ποτέ. Φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις είχε μεγάλο πρόβλημα και η Μπενφίκα, αλλά τέτοια ευκαιρία δεν έχασαν λόγω βροχής οι γηπεδούχοι.

Ο Καρντόσο "χτύπησε" από το πουθενά (1-1)

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και ο Ολυμπιακός ροκάνιζε το χρόνο, δημιουργώντας μάλιστα ευκαιρίες κυρίως με τον Μήτρογλου, μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή έφερε το 1-1. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής έδωσε κόρνερ αντί για άουτ στην Μπενφίκα και από 'κει ήρθε η ισοφάριση. Ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο και ο Καρντόσο από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό, που ήταν σαφώς καλύτερος και ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, κάτι που φάνηκε από τα τελευταία λεπτά, στα οποία οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν για το 1-2 και όχι η Μπενφίκα για το 2-1.

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ