CHAMPIONS LEAGUE

Μίτσελ: "Να με κεράσουν... βάλιουμ οι παίκτες μου"

Μίτσελ: "Να με κεράσουν... βάλιουμ οι παίκτες μου"
INTIME SPORTS

Ρεσιτάλ Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου. Διαβάστε τις τρομερές ατάκες του Ισπανού τεχνικού για το κέρασμα... βάλιουμ που περιμένει από τους παίκτες του, τα 10 χρόνια που έχασε από την ζωή του, τον Μέσι ή τον Ρονάλντο που του έταξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τον Βαλβέρδε που ποτέ δεν θα ξεπεράσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη επί της Άντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "16" του Champions League:

"Σήμερα συνέβησαν τα πάντα. Ευτυχώς τα περισσότερα ήταν καλά για εμάς. Αξίζαμε την νίκη και την πρόκριση. Αλλά δεν μας άξιζε να υποφέρουμε τόσο. Είναι όμως καλοδεχούμενο, από την στιγμή που βρισκόμαστε στους "16" του Champions League. Είναι κάτι που κέρδισαν οι παίκτες μου. Όμως επέλεξαν έναν τρόπο για να με κάνουν να γεράσω 10 χρόνια...

Ξέραμε πως ο Σαβιόλα θα σουτάρει το πρώτο πέναλτι. Ο Ντομίνγκες που έχει την ευθύνη δεν ήταν στο γήπεδο εκείνη την στιγμή. Ο Βάις είχε ψυχολογία και ήθελε να το εκτελέσει. Είναι θέμα στιγμής το πέναλτι. Καθημερινά στις προπονήσεις εκτελούν πέναλτι οι παίκτες μου.

Αν με ρωτάγατε αν θα ήθελε ποτέ να κάνει πέναλτι ο Βάις, θα σας έλεγα "όχι". Ήθελε να το εκτελέσει και το έκανε. Δυστυχώς το έχασε, αλλά αυτό που μετράει εντέλει είναι η πρόκριση. Υπήρχε μεγάλη ένταση γύρω από το ματς. Οι ποδοσφαιριστές μου ήξεραν πως έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να περάσουν και αυτό τους οδήγησε ώστε να φοβούνται σε κάποιες στιγμές να μην κάνουν λάθος και όχι να κάνουν το σωστό.

Ό,τι αρνητικό συνέβη σήμερα ήταν από δικό μας φταίξιμο. Εκείνες τις στιγμές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι στιγμές που ζουν οι παίκτες και καθορίζουν το παιχνίδι. Είμαι ανεκτικός στα λάθη που κάνουν καθώς έχουν τεράστια προσπάθεια για να πετύχουν την πρόκριση. Έχουμε καιρό να διορθώσουμε τα λάθη μας. Για την ώρα τους συγχωρώ, όμως στην επόμενη φάση τα λάθη απαγορεύονται...

Η στιγμή που κατάλαβα πως η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση, ήταν μετά το ματς στην Λισσαβώνα. Μπορεί να ήρθαμε ισόπαλοι με την Μπενφίκα, αλλά η εμφάνιση μας άφηνε υποσχέσεις.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα έχουμε πετύχει εδώ. Πράγματα που φαίνονται πολύ και άλλα που δεν φαίνονται τόσο. Τα μπράβο αξίζουν στους παίκτες μου. Όταν ήρθα ήξερα πως είναι τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής. Στον επόμενο γύρο δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, ίσως την... Εθνική Κορέας (γέλια).

Νιώθω πως πάντα θα είμαι πίσω από τον Βαλβέρδε. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό. Πάντα θα είμαι πίσω του. Είναι τρομερός, μεγάλος προπονητής και μια καταπληκτική προσωπικότητα. Ποτέ δεν θα τον ξεπεράσω, ούτε στην καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού. Είμαι σίγουρος για αυτό.

Ο Σαβιόλα ήταν κουρασμένος και τον άλλαξα. Ούτε ο Μασάντο ήταν κακός, απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό εκείνη την στιγμή. Ο Ντομίνγκες έκανε ότι ακριβώς του ζητήσαμε. Ο Ολαϊτάν έκανε εξαιρετικό ματς, μας βοήθησε πολύ. Πιστεύω πως η ομάδα εκεί ήθελε περισσότερο αντεπίθεση από επίθεση, πράγμα που μας έδωσαν οι Κάμπελ, Βάις και Ολαϊτάν. Δεν έχει να κάνει με το χαμένο πέναλτι η αλλαγή του Σαβιόλα (γέλια)...

Ήμασταν υπερβολικά αγχωμένοι στο ξεκίνημα. Η εντολή ήταν να κάνουμε οργανωμένες επιθέσεις και όχι με τον νευρικό τρόπο που τους επιχειρήσαμε. Ποτέ δεν μιλάω για τον ρέφερι, δεν σχολιάζω κάτι. Τα τρία πέναλτι ήταν κανονικότατα. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως η Άντερλεχτ τέλειωσε το ματς με 8 παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζαμε την νίκη και την πρόκριση μας.

Όταν παίρνω αποφάσεις το κριτήριο μου δεν είναι αν παίρνω ρίσκο ή είμαι συντηρητικός αλλά με βάση το καλό της ομάδας μου. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε την φιλοδοξία να διορθώσουμε τα λάθη μας, να γίνουμε καλύτεροι και να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο.

Η χαρά μας παραμένει, το ίδιο και η θέληση μας να προσπαθούμε διαρκώς. Τώρα δεν θα κεράσω εγώ τους παίκτες μου αλλά θα με κεράσουν αυτοί ένα... βάλιουμ. Δεν νομίζω να μπορέσω να κοιμηθώ τα επόμενα τρία βράδια.

Θα τους ευχαριστήσω όλους γιατί κάνουν τα πάντα για εμένα. Δεν συνηθίζω να ζητάω πράγματα. Μου έχουν δοθεί πολλά και είμαι ευχαριστημένος. Ο πρόεδρος ξέρει τι θέλει και τι όχι η ομάδα. Με ρώτησε αν θέλω τον Ρονάλντο ή τον Μέσι αλλά μάλλον επειδή είχε ένταση από το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως αύριο πρωί - πρωί θα με πάρει να μου πει πως μου έκανε πλάκα..."

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ