CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για Σάλκε και Λιόν

Schalke 04's Klaas-Jan Huntelaar and Jurado (L) celebrate a goal against Olympique Lyon during their Champions League Group B soccer match in Gelsenkirchen November 24, 2010.  REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)
Schalke 04's Klaas-Jan Huntelaar and Jurado (L) celebrate a goal against Olympique Lyon during their Champions League Group B soccer match in Gelsenkirchen November 24, 2010. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Σάλκε έκλεισε θέση στους "16", νικώντας με 3-0 την Λιόν, αλλά πέρασαν και οι Γάλλοι μετά το 3-0 της Χαποέλ επί της Μπενφίκα.

Δύο γκολ πέτυχε ο Κλαας-Γιαν Χούντελααρ για την Σάλκε, ενώ η Μπενφίκα έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από την Λιόν και στην ισοβαθμία μειονεκτεί.

Σάλκε - Λιόν 3-0

Σκόρερς: 13' Φαρφάν, 20' και 89' Χούντελααρ
Γήπεδο: "Βέλτινς-Αρίνα", Γκέλζενκιρχεν
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για την Σάλκε, καθώς κατάφερε να προηγείται στο 20' με 2-0.

Ο Χέφερσον Φαρφάν άνοιξε το σκορ στο 13' με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια του Ντιακατέ να διώξει, και το σουτ του Ραούλ που κόντραρε.

Στο 20' ο Κλαας-Γιαν Χούντελααρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινό πλασέ, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια και την πάσα του Κλούγκε από αριστερά, ενώ προσποιήθηκε και άφησε την μπάλα να περάσει ο Ραούλ.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Χούντελααρ με το δεύτερο γκολ του, αυτήν την φορά αρκετά τυχερό, καθώς μετά όμορφη ατομική προσπάθεια πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Αντονί Ρεβεγιέρ, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Ουγκό Λορίς.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτζελντερ, Σμιτζ, Τζόουνς (70' Ματίπ), Κλούγκε, Φαρφάν (65' Εντού), Χουράδο (65' Ντέατς), Ραούλ, Χούντελααρ.
ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Ντιακατέ, Λόβρεν, Αλί Σισοκό (46' Μπαφετιμπί Γκομίς), Τουλαλάν, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ (60' Γκουρκούφ), Μπάστος, Μπριάν, Λισάντρο Λόπες (74' Πιέ).

Χαποέλ Τελ Αβίβ - Μπενφίκα 3-0

Σκόρερς: 24' και 92' Ζάχαβι, 74' Ντόουγκλας ντα Σίλβα
Γήπεδο: "Μπούμφιλντ", Τελ Αβίβ
Διαιτητής: Αλέν Αμέρ (Λουξεμβούργο)

Με αρκετή τύχη η Χαποέλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24'. Ο Σέι Αμπουτμπούλ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Έραν Ζάχαβι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά πρώτη αυτή είχε κοντράρει και στο κεφάλι του Νταβίντ Λουΐζ.

Η Μπενφίκα στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε πολύ και έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, όμως στο 74' ο Ντόουγκλας ντα Σίλβα από κοντά μετά από αδράνεια της πορτογαλικής άμυνας έκανε το 2-0 και πάντα τελείωσαν εκεί.

Ο Ζάχαβι με το δεύτερο γκολ στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και η Χαποέλ μετά την πρώτη της νίκη ελπίζει για την 3η θέση.

ΧΑΠΟΕΛ: Ενιάμα, Μποντάρβ, Ντόουγκλας ντα Σίλβα, Φράνσμαν, Μπεν-Νταγιάν, Γιαντίν, Αμπουτμπούλ (78' Μπαντιέρ), Βερμούτ, Ζάχαβι, Σεχτέρ (58' Σιβόν), Ταμούζ (66' Σαχάρ).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία (79' Χάρα), Σάλβιο (65' Κάρλος Μαρτίνς), Γκαϊτάν, Αϊμάρ, Σαβιόλα (46' Όσκαρ Καρντόσο), Άλαν Καρντέκ.

Η βαθμολογία

1. Σάλκε 10 (8-2)
2. Λιόν 9 (9-8)
3. Μπενφίκα 6 (6-10)
4. Χαποέλ 4 (5-8)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Λιόν - Χαποέλ
Μπενφίκα - Σάλκε

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Άαρον Λένον (Τότεναμ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Σάλκε - Λιόν 3-0 (goals)








Σάλκε - Λιόν 3-0 (highlights)



Χαποέλ Τελ Αβίβ - Μπενφίκα 3-0 (goals)







Χαποέλ Τελ Αβίβ - Μπενφίκα 3-0 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ