ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το πρώτο "αντίο" του Ζιοβάνι στην Σάντος

Το πρώτο "αντίο" του Ζιοβάνι στην Σάντος
Τζιοβάνι

Στις 20 Ιουνίου του 1996 ο "μεσσίας" της Σάντος, Ζιοβάνι Ντε Ολιβέιρα, αποχαιρέτησε την αγαπημένη του ομάδα με μία μοναδική παράσταση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEO).

Ο Πελέ τον χαρακτήρισε ως "νέο Πελέ" και μάλιστα πλήρωσε ο ίδιος την Σαοκαρλένσε το 1995 με σκοπό να τον φέρει στην Σάντος. Δυο χρόνια αργότερα, οι οπαδοί της "Santástico" του έδωσαν το ψευδώνυμο "μεσσίας" γιατί αυτά που έκανε στο γήπεδο είχαν να τα δουν χρόνια.

Σε δυο σεζόν με τη φανέλα της Σάντος ο Ζιοβάνι Ντε Ολιβέιρα μέτρησε 36 συμμετοχές με 37 γκολ! Έτσι, το 1996 θεωρούνταν ήδη ως ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και κάπως έτσι ήρθε η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.

Εκεί βρήκε έναν σπουδαίο συμπατριώτη του που μαζί συνέθεσαν ένα απίστευτο δίδυμο και αναφερόμαστε φυσικά στον Ρονάλντο.

Το αντίο

Στις 20 Ιουνίου του 1996 λοιπόν, η Σάντος έδωσε φιλικό παιχνίδι με σκοπό να αποχαιρετήσει το σπουδαίο της ταλέντο. Απέναντι της η Ρεάλ Μαδρίτης, αιώνια αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, την οποία και νίκησε με 2-0!

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν μοναδικές και συγκινητικές με τον Ζιοβάνι να επιστρέφει τελικά στην Σάντος το 2010 έτσι ώστε να κλείσει την καριέρα του.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ