ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή της Σαπεκοένσε

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή της Σαπεκοένσε

Περίπου 1.000 Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα στην "Arena Condá" για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στην πρώτη θλιβερή επέτειο από την τραγωδία που έπληξε τη Σαπεκοένσε. Επιμνημόσυνη τελετή διεξήχθη και στο σημείο της συντριβής, στην Κολομβία. (photos, videos)

Την Τρίτη (28/11) συμπληρώθηκε ένα έτος από την ποδοσφαιρική τραγωδία που συγκλόνισε την παγκόσμια (κι όχι μόνο βραζιλιάνικη) φίλαθλη (κι όχι μόνο) κοινή γνώμη. Ήταν η πρώτη θλιβερή επέτειος από την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στην Κολομβία (Μεντεγίν) για τον τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Λίγο πριν φθάσει στον προορισμό της, η πτήση 2933 του αεροσκάφους της εταιρίας LaMia συνετρίβη. Από τους 77 επιβαίνοντες (ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, σταφ, δημοσιογράφοι, διοίκηση, προσωπικό πτήσης) οι 71 βρήκαν τραγικό θάνατο. Σχεδόν σε όλους το νήμα της ζωής κόπηκε ακαριαία.

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή της Σαπεκοένσε

Τα μεσάνυχτα 1.000 Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν στην "Arena Condá" (γήπεδο της ομάδας του Σαπεκό) για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών. Ανάμεσά τους και συγγενείς των θυμάτων που πήγαν στον καθεδρικό του Σάντο Αντόνιο με φωτογραφίες των αδικοχαμένων προσώπων τους.

Αλλά κι απλοί κάτοικοι της πόλης και φίλοι της "βέρντε", οι οποίοι έσπευσαν στην τελετή με φανέλες της ομάδας. Δεν ήταν παρόντες οι τρεις επιζώντες ποδοσφαιριστές, Νέτο, Ζάκσον Φόλμαν και Αλάν Ρουσέλ, αλλά ήταν ο επίσης επιζών δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της ομάδας. Ραφαέλ Ενζέλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή διοργανώθηκε από τις Αρχές της πόλης του Σαπεκό. Η νέα διοίκηση της βραζιλιάνικης ομάδας δεν επιθυμούσε να συμμετέχει από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή της Σαπεκοένσε

Ο εκ των έξι επιζώντων της πτήσης. Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, Ραφαέλ Ενζέλ.

Επιμνημόσυνη τελετή διεξήχθη και σε κολομβιανό έδαφος. Συγκεκριμένα, στο όρος όπου συνετρίβη η μοιραία πτήση εκείνο το βράδυ. Δεκάδες Κολομβιανοί εναπόθεσαν λουλούδια στο σημείο της συντριβής και παρέμειναν αρκετή ώρα παρά τη βροχή.

Photo credits: Globoesporte

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ