ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Στη φυλακή ο γιος του Πελέ

Στη φυλακή ο γιος του Πελέ

Ο μεγαλύτερος από τα επτά παιδιά του Πελέ, ο πρώην τερματοφύλακας της Σάντος, Εντίνιο, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό 13 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της Βραζιλίας.

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την Πέμπτη τη σύλληψη του Έντσον Τσόλμπι ντο Νασιμέντο, εν συντομία Εντίνιο, δηλαδή του μεγάλου γιου του Πελέ, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη σε υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων.

Ο 46χρονος πρώην τερματοφύλακας της Σάντος και πρώην προπονητής της Μόζι Μιρίμ, περίμενε εδώ και δύο χρόνια την απόφαση της έφεσης που είχε ασκήσει στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Σάο Πάουλο ενάντια στην πρωτόδικη ετυμηγορία.

Το δικαστήριο μείωσε την ποινή από 33 χρόνια κάθειρξης σε 12 και 10 μήνες, αλλά διέταξε επίσης την άμεση εφαρμογή της, με τη σύλληψη του Εντίνιο.

Οι δικηγόροι του Εντίνιο θα ασκήσουν νέα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και ταυτόχρονα θα καταθέσουν αίτημα ώστε ο πελάτης του να παραμείνει ελεύθερος, όσο θα εξετάζεται η έφεση.

Ο γιος του σπουδαίου Βραζιλιάνου συνελήφθη τον Ιούλιο του 2013 και παρέμεινε για έξι μήνες στη φυλακή, μέχρι ένας δικαστής να κάνει δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του για αναμονή μέχρι την απόφαση για την έφεση.

Η υπόθεση χρονολογείται πίσω στο 2005, όταν ο μεγαλύτερος από τα επτά παιδιά του Πελέ συνελήφθη μαζί με 17 άτομα με την κατηγορία του ξεπλύματος χρημάτων και διακίνησης ναρκωτικών. Εκείνη την περίοδο, ο Εντίνιο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αν και παραδέχθηκε ότι είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά, μόνο ως χρήστης, και ότι χρωστούσε χρήματα σε έναν φίλο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο "εγκέφαλος" του καρτέλ που δρούσε στο Σάντος.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον Εντίνιο από τις κατηγορίες περί διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο τον καταδίκασε για το ξέπλυμα χρήματος.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ