ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πέθανε ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας του 1982

Πέθανε ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας του 1982

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ 1982, Βαλντίρ Πέρες, και "θρύλος" της Σάο Πάουλο, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Ο Βαλντίρ Πέρες, ο τερματοφύλακας της ίσως της πιο θεαματικής Βραζιλίας στην ιστορία, εκείνης του 1982, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 66 ετών.

Ο "θρύλος" της Σάο Πάουλο, που στέφθηκε πρωταθλητής Βραζιλίας το 1977, υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από γεύμα σε πάρτι γενεθλίων που παρευρισκόταν στο Μοζί Μιρίμ, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

"Ήρθαμε να επισκεφτούμε ορισμένους φίλους σε ένα πάρτι γενεθλίων. Ξύπνησε καλά, αστειευόταν, μιλούσε μετά από το γεύμα και τότε έγινε το μοιραίο", εξήγησε η αδερφή του Ιζαμπέλ.

Ο Βαλντίρ Πέρες αισθάνθηκε πόνο στην καρδιά και δυσκολία στην αναπνοή μετά από το φαγητό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο "22 Οκτωβρίου", αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Δεύτερος σε συμμετοχές με τη Σάο Πάουλο (617), αγωνίστηκε με την "τρικολόρ" φανέλα μεταξύ Νοέμβριο 1973 και Μάιο 1984 και κατείχε το ρεκόρ μέχρι να του το πάρει ο Ροζέριο Σένι το 2005. Αγωνίστηκε και σε Πόντε Πρέτα, Αμέρικα, Γκουαρανί, Κορίνθιανς, Πορτουγκέζα και Σάντα Κρουζ από το 1970 μέχρι το 1990, όταν κρέμασε τα "γάντια" του.

Με την εθνική Βραζιλίας κατέγραψε 30 συμμετοχές, ορισμένες εκ των οποίων στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1974, του 1978 και του 1982. Υπό τις οδηγίες του Τέλε Σαντάνα στα γήπεδα της Ισπανίας είχε πέντε συμμετοχές ως βασικός, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία την εστία της "σελεσάο" του Σόκρατες και του Ζίκο, με τη Βραζιλία να αποκλείεται στη 2η φάση ομίλων, μετά από την ήττα με 3-2 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία.

Ως προπονητής είχε μεγάλη πορεία σε περισσότερες από είκοσι μικρές ομάδες από το 1991 μέχρι το 2013.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ