ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Παίρνουν το περιβραχιόνιο από τον Νεϊμάρ!

Παίρνουν το περιβραχιόνιο από τον Νεϊμάρ!

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία κρίνει ότι για τα δεινά της "σελεσάο" δεν (γίνεται να) φταίει μόνο ο Ντούνγκα, αλλά κι ο Νεϊμάρ από τον οποίον προσανατολίζεται να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο 24χρονος διεθνής Βραζιλιάνος άσος της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη (2-2) για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, στη Νότιο Αμερική.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απουσιάζει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παραγουάη, για την 6η αγωνιστική (2-2). Ο "Νέι" αντί να παραμείνει με την αποστολή της "σελεσάο" προκειμένου να στηρίξει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, επέστρεψε με ιδιωτικό τζετ στη Βαρκελώνη προκειμένου να ενσωματωθεί το ταχύτερο δυνατό στην προετοιμασία της Μπαρτσελόνα ενόψει του clasico, με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την Globoesporte η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CBF) θεωρεί πως η κάρτα που αντίκρισε ο Νεϊμάρ ήταν αχρείαστη, αλλά ακόμη κι έτσι θα έπρεπε να παραμείνει στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του. Έτσι, προσανατολίζεται στην αφαίρεση του περιβραχιονίου του αρχηγού από τον Νεϊμάρ, ως μια άτυπη τιμωρία.

Κερδίζει χρόνο ο Ντούνγκα

Από το κάδρο των κριτικών, δε λείπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, Ντούνγκα. Μάλλον, είναι κεντρικό πρόσωπο σε αυτό. Η CBF εξέτασε τις εναλλακτικές περιπτώσεις για αντικατάσταση του Ντούνγκα, από την εγχώρια αγορά, ωστόσο κατέληξε στο να του δώσει επιπλέον χρόνο. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο και το Copa America Centenario να είναι τα δύο τεστ, στα οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθει με επιτυχία, ο Βραζιλιάνος τεχνικός το προσεχές καλοκαίρι. Την Τρίτη υπήρχε συνάντηση του Ντούνγκα με τον τεχνικό διευθυντή της "σελεσάο", Ζιλμάρ Ρινάλντι, στην οποία ο δεύτερος επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος μένει στο "τιμόνι" της ομάδας.

Η "καναρίνια" μετά από έξι αγωνιστικές στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, στη Νότιο Αμερική, βρίσκεται στην 6η θέση με 9 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τις πρωτοπόρους εθνικές των Ουρουγουάη κι Εκουαδόρ.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ