ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Παίρνει κυβερνητικό πόστο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Παίρνει κυβερνητικό πόστο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα προτάθηκε για την ανάληψη θέσης σε επιτροπή του υπουργείου Αθλητισμού της Βραζιλίας και περιμένει την επιλογή του.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να ασχοληθεί με τα κοινά του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος μιας ένωσης παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, που ονομάζεται "Κοινή Λογική", οι οποίοι επιθυμούν να διαδραματήσουν παρεμβατικό ρόλο στο άθλημα και εσχάτως, ίσως ενταχθεί σε μία επίσημη κυβερνητική επιτροπή.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, εξήγγειλε τη δημιουργία της Δημόσιας Αρχής Διακυβέρνησης Ποδοσφαίρου, η οποία θα υπάγεται στον έλεγχο του υπουργείου Αθλητισμού και στις αρμοδιότητες της, εντάσσεται ο έλεγχος των ομάδων και η προσαρμογή τους στους νόμους του κράτους. Η Αρχή θα επανδρωθεί από στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, παλαίμαχους παίκτες, αξιωματούχους κρατικών αρχών και προπονητές.

Η "Κοινή Λογική" πρότεινε τους Πάολο Αντρέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ώστε να ενταχθούν στον νέο φορέα και να συμβάλλουν στον εκσυχρονισμό και την εξυγίανση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο πρώην αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού επιθυμεί να βοηθήσει και αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού για την επιλογή του.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ