ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Όταν το σακατεμένο Φαινόμενο κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο

Όταν το σακατεμένο Φαινόμενο κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στις 30 Ιουνίου 2002 ο Ρονάλντο μπήκε οριστικά στο Πάνθεον της ιστορίας της Σελεσάο αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οδηγώντας τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ στη Γιοκοχάμα (videos)

Στις 21/11/1999 ο Ρονάλντο είχε ένα σοβαρό τραυματισμό σε αγώνα της Ίντερ απέναντι στη Λέτσε, μένοντας για 5 μήνες εκτός γηπέδων. Και στην επιστροφή του, στις 12/4/2000, στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στο Ολίμπικο της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο, έγινε η φάση που έκανε εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο να δακρύσουν.

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο 7 λεπτά από την είσοδο του στο χορτάρι όταν το πόδι του "κόλλησε" στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας το γόνατο του θρύψαλα...

Οι δύο τραυματισμοί του Ρονάλντο (1999 & 2000):

Δύο χειρουργεία, χιλιάδες ώρες αποθεραπείας, μήνες μακρυά από τα γήπεδα... Οι κοινοί θνητοί απλά θα λύγιζαν. Ο Ρονάλντο όμως δεν είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η καριέρα του είχε τελειώσει. Πέρασαν σχεδόν 2 χρονιά από τον τραυματισμό του και την ώρα που όλοι τον είχαν ξεγράψει, επέστρεψε θυμίζοντας γιατί τον αποκάλεσαν- και ήταν ακόμα- Φαινόμενο.

Αφού έκανε... προθέρμανση με 7 γκολ σε 16 συμμετοχές με την Ίντερ, πήγε στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας και οδήγησε την Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου! Συνολικά 8 γκολ, ανάμεσα τους και τα 2 του τελικού στις 30/6/2002 κόντρα στην Γερμανία και ο Ροναλντο μπαίνει οριστικά στο Πάνθεον της ιστορίας της Σελεσάο αλλά και του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου...

Τελικός Μουντιάλ 2002: Γερμανία-Βραζιλία 0-2

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ