ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Οι επιζήσαντες της Σαπεκοένσε στο σημείο της συντριβής

Οι επιζήσαντες της Σαπεκοένσε στο σημείο της συντριβής

Ανατριχίλα. Σιωπή. Οι επιζήσαντες από την τραγωδία της Σαπεκοένσε επέστρεψαν στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στην Κολομβία και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. (φωτογραφία, video)

Τέσσερις από τους έξι επιζήσαντες της τραγωδίας του έπληξε τη Σαπεκοένσε το Νοέμβρη του 2016 με την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας, επέστρεψαν στο σημείο της συντριβής.

Οι ποδοσφαιριστές, Ζάκσον Φόλμαν, Αλάν Ρουσέλ και Έλιο Νέτο και ο δημοσιογράφος, Ραφαέλ Ενζέλ, ανέβηκαν στο βουνό "Σέρο Γόρδο" - το οποίο έχει μετονομαστεί σε "Σαπεκοένσε" μετά την τραγωδία - στο σημείο όπου συνετρίβη στις 28 Νοέμβρη του 2016 το αεροπλάνο που μετέφερε στην αποστολή της ομάδας από το Σαπεκό, με απολογισμό 71 νεκρούς.

Οι επιζήσαντες της Σαπεκοένσε στο σημείο της συντριβής

"Έπρεπε να έρθω εδώ, για να δω τι συνέβη. Ήταν θαύμα που επέζησα", υποστήριξε ο Ζάκσον Φόλμαν. Το κλίμα, παρόμοιο με εκείνο της μοιραίας νύχτας. Βροχή, κρύο, με το έδαφος να είναι λασπώδες.

"Έχω δύο ημερομηνίες κρατημένες. Την 25η Αυγούστου και την 28η Νοέμβρη. Η πρώτη είναι η ημερομηνία γέννησής μου. Τη δεύτερη γεννήθηκα ξανά", υποστήριξε ο Ραφαέλ Ενζέλ.

Οι τέσσερις επιζήσαντες που ταξίδεψαν στην Κολομβία στο πλαίσιο της ρεβάνς του Recopa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ (11/5, 03:45) επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, San Vicente Fundación, στο Μεντεγίν για να βοηθήσουν το ιατρικό επιτελείο που τους περιέθαλψε.

"Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε", υποστήριξε ο Αλάν Ρουσέλ.

Photo credits: FIFA Twitter oficial

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ