ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο πανέξυπνος τρόπος "κατασκοπείας" αντιπάλων της Βραζιλίας

Ο πανέξυπνος τρόπος "κατασκοπείας" αντιπάλων της Βραζιλίας
AP PHOTO/LEO CORREA

Η Βραζιλία κατάφερε να κάνει αναλυτικό σκάουτινγκ σε όλες τις εθνικές ομάδες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, με έναν πανέξυπνο τρόπο.

Η Βραζιλία βρήκε έναν εξαιρετικό όσο και αποτελεσματικό τρόπο να "κατασκοπεύσει" τις αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, όπως αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τίτι.

Σε δηλώσεις του στην "Estadao", ο Βραζιλιάνος τεχνικός αποκάλυψε πως το σκάουτινγκ έγινε... εθνική υπόθεση, στην οποία συμμετείχαν οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας, κατόπιν εντολής της ομοσπονδίας!

Το μέλος του επιτελείου του, Φερνάντο Λάζαρο, αντιλήφθηκε το 2017 ότι το πρότζεκτ ήταν τεράστιο, αφού δεν μπορούσαν να "κατασκοπεύσουν" επαρκώς όλες τις εθνικές ομάδες που θα προκρίνονταν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η επιθυμία ήταν να προλάβουν να παρακολουθήσουν και τα παιχνίδια Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, ώστε να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη, ωστόσο οι πιθανοί αντίπαλοι ήταν πάρα πολλοί, με την κλήρωση να διεξάγεται τον Δεκέμβριο.

Ο βοηθός του Τίτι είχε μία ιδέα, την οποία είπε στον προϊστάμενό του κι αυτή υιοθετήθηκε: να βάλουν στο "κόλπο" τους 20 συλλόγους του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τους αναλυτές που διαθέτουν στο δυναμικό τους.

Η ομοσπονδία κάλεσε τις ομάδες τον Οκτώβριο του 2017 και μέσω μιας κλήρωσης, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και μοιράστηκε σε κάθε μία ομάδα για λόγους διαφάνειας, κάθε αναλυτής ανέλαβε μία ή δύο ομάδες για να "κατασκοπεύσει". Συνολικά υπήρχαν 27 εθνικές ομάδες, αφού πλην της Βραζιλίας, εξαιρέθηκαν και οι αντίπαλοι της "σελεσάο" από τη Νότια Αμερική, οι οποίοι είναι αρκετά γνώριμοι.

Ο... κλήρος έπεσε στην Αβαΐ, ο αναλυτής της οποίας ανέλαβε την Κόστα Ρίκα, η οποία αποτελεί την πρώτη αντίπαλο της εθνικής Βραζιλίας στη φάση των ομίλων. Η Γκρέμιο ανέλαβε την Ελβετία, επόμενη αντίπαλο της "σελεσάο" και η Σπορτ Ρεσίφε τη Σερβία, με την οποία ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις στον όμιλο.

Από εκεί και πέρα, εάν η Βραζιλία προκριθεί στα νοκ άουτ, τότε υπάρχουν οι άνθρωποι της Βάσκο ντα Γκάμα που είχαν πέντε μήνες για να παρακολουθήσουν Νιγηρία και Αίγυπτο, εκείνοι της Πόντε Πρέτα που είδαν την Ισπανία, αυτοί της Κορίνθιανς που μελέτησαν τη Σαουδική Αραβία και τον Παναμά, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία ήταν αρμοδιότητα της Σάο Πάουλο.

Ο μοναδικός σύλλογος που δεν συμμετείχε σε αυτό το πρότζεκτ ήταν η Φλαμένγκο, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού, αφού ένα μέλος του επιτελείου της είχε ενταχθεί στην ομάδα του Τίτι στην εθνική Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον Λάζαρο, η ομοσπονδία έστειλε σε κάθε σύλλογο ένα μοντέλο για να ακολουθήσει, "αλλά δεν τους περιορίσαμε. Επιτρέψαμε σε κάθε σύλλογο να καταθέσει τη δική του εμπειρία, να προσθέσει κι άλλες σημειώσεις".

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι των συλλόγων έγιναν... σκιά των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ταξιδεύοντας ακόμα και στην Ευρώπη για να παρακολουθήσουν τα φιλικά παιχνίδια τους, με τα έξοδα πληρωμένα από την ομοσπονδία.

Η εθνική Βραζιλίας διαθέτει έξι αναλυτές οι οποίοι θα παραλάβουν τα συμπεράσματα των ομολόγων τους για τις εθνικές ομάδες. Πλην του Λάζαρο, συνεργάτες του Τίτι είναι και οι Τόμαζ Αραούζο, Ματέους Μπάσι, Μαουρίσιο Ντούλακ και Μπρούνο Μπακέτε.

Photo credits: AP Photo/Leo Correa

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ