ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο οδοιπόρος και ο "τουρίστας"

Ο οδοιπόρος και ο "τουρίστας"

Ντάνι Άλβες και Ντανίλο διένυσαν 19.200 χιλιόμετρα μια εβδομάδα πριν το Clásico, Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Με τη διαφορά ότι ο πρώτος αγωνίστηκε και στα δύο ματς κι ο δεύτερος τα είδε από τον πάγκο.

Νωρίτερα του αναμενομένου (2 Απριλίου, 21:30), ξεκίνησε το ισπανικό Clásico, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Με άρωμα "σελεσάο", μάλιστα. Η εθνική Βραζιλίας δεν διανύει και την καλύτερη αγωνιστική της περίοδο, παραχωρώντας δύο ισοπαλίες με το ίδιο αποτέλεσμα (2-2) στις αναμετρήσεις με τις δύο γειτονικές της χώρες, αυτές της Ουρουγουάης και της Παραγουάης, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Τρεις παίκτες της "σελεσάο" που ανήκουν στους δύο "μεγάλους" της Ισπανίας, ταξίδεψαν στη χώρα τους: Νεϊμάρ, Ντάνι Άλβες από την Μπαρτσελόνα και Ντανίλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την εξίσωση βγαίνει ο πρώτος καθώς αγωνίστηκε στο ματς με την Ουρουγουάη, αλλά ήταν τιμωρημένος για το δεύτερο με την Παραγουάη. Έτσι, επέστρεψε με ιδιωτικό τζετ στη Βαρκελώνη, τη Δευτέρα.

Ντάνι Άλβες και Ντανίλο ήταν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Βραζιλίας, Ντούνγκα, για τα δύο ματς των προκριματικών. Ο πρώτος αγωνίστηκε και στα δύο - σε όλη τη διάρκεια - μάλιστα στο δεύτερο πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο δεύτερος καθόλου.

Ο Ντανίλο είδε από τον πάγκο και τα δύο ματς της "σελεσάο" με τα ισπανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ανισορροπία στα 19.200 χιλιόμετρα που διένυσαν οι δύο συμπατριώτες, συμπαίκτες σε εθνικό επίπεδο και προσεχώς αντίπαλοι στο ισπανικό Clásico.

Συγκεκριμένα η απορία των ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Ρεάλ είναι γιατί ο Ντούνγκα στέρησε από τον Ζιντάν έναν παίκτη τον οποίο δεν θα χρησιμοποιούσε, μια εβδομάδα πριν το μεγαλύτερο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος. Από την άλλη τα ΜΜΕ που εδράζονται στη Βαρκελώνη, υποστηρίζουν ότι ο Ντανίλο πάει "φρέσκος και ξεκούραστος" στο Clásico, αντί του Ντάνι Άλβες που κουβαλά δύο ματς.

Βέβαια η κόντρα των "μερένγκες" με τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει βαθύτερες ρίζες. Ο Μαρσέλο δεν κλήθηκε από τον Ντούνγκα για τα ματς της εθνικής Βραζιλίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της "σελεσάο" να υποστηρίζει ότι η Ρεάλ ενημέρωσε το γιατρό της εθνικής ότι ο παίκτης είναι τραυματίας και την ισπανική ομάδα να διαψεύδει ότι μίλησε με το ιατρικό επιτελείο της "σελεσάο".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ