ΒΡΑΖΙΛΙΑ

O Γκαμπριέλ Ζεζούς οδηγεί τη Βραζιλία

O Γκαμπριέλ Ζεζούς οδηγεί τη Βραζιλία

Ο Νεϊμάρ είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της εθνικής Βραζιλίας, αλλά ο Γκαμπριέλ Ζεζούς αυτός που παίρνει επ' ώμου τη "σελεσάο" όταν ο πρώτος λείπει. Ο πιο νέος ποδοσφαιριστής που φθάνει τα τέσσερα γκολ σε προκριματικά Μουντιάλ ξεπερνώντας Μέσι και Αγουέρο.

Στις 3 Αυγούστου, η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωνε την απόκτηση του 19χρονου Βραζιλιάνου , Γκαμπριέλ Ζεζούς, από την Παλμέιρας αφήνοντάς τον, ωστόσο, στη "βερντάο" μέχρι τον Ιανουάριο. Η επιλογή των "πολιτών" προέκυψε από ενδελεχές scouting και προφανώς ήταν σοφή.

Τι κι αν στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη αγωνίστηκε σε δύο ματς, με δύο διαφορετικές ομάδες (Βραζιλία - Κολομβία και Παλμέιρας - Σάο Πάουλο) σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών; Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς δεν καταλαβαίνει τίποτα κι "αρπάζει από μαλλιά" την ευκαιρία που του δίνει με την εθνική ομάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, Τίτι.

Πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της "σελεσάο" στο Κίτο επί του Εκουαδόρ (0-3), ένα στη νίκη στο Νατάλ επί της Βολιβίας (5-0), ένα στη νίκη στη Μέριδα επί της Βενεζουέλας (0-2). Έτσι έφθασε τα τέσσερα γκολ στη διαδικασία των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018, όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

O Γκαμπριέλ Ζεζούς οδηγεί τη Βραζιλία

Σε ηλικία 19 ετών και 191 ημερών είναι ο πιο νέος που φθάνει τα τέσσερα, ξεπερνώντας τους Φαρφάν (20 ετών και 155 ημερών), Αγουέρο (20 ετών και 299 ημερών), Μάρτινς (21 ετών και 118 ημερών) και Μέσι (21 ετών και 277 ημερών).

Απόντος του Νεϊμάρ, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη "βέρντε", ο Γκαμπριέλ Ζεζούς άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στο "Estadio Olímpico Metropolitano de Mérida" με το γκολ που πέτυχε οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ουσιαστικά, δεν έχει βρει αντίπαλα δίχτυα μόνο στην αναμέτρηση με την Κολομβία στο Μανάους (νίκη με 2-1 για τη "σελεσάο"). Εάν φορά την "καναρίνια" - εκτός από το ταλέντο του - το χρωστά και στον Τίτι. Αυτός τον έριξε απευθείας στα "βαθιά". Έκανε το ντεμπούτο του στο "Estadio Olímpico Atahualpa" του Κίτο, στην κορυφή της επίθεσης, και δικαίωσε τον τεχνικό του πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Βασικός και στα υπόλοιπα ματς έχοντας ως πλάι του, τους Νεϊμάρ κι έναν εκ των Ουίλιαν και Φιλίπε Κοουτίνιο. Έχει πάρει δύο ασίστς από τον Νεϊμάρ, έχει δώσει μία στον άσο της Μπαρτσελόνα. Ακόμη κι όταν δεν παίζουν μαζί και λείπει ο δεύτερος, αν και μόλις σε ηλικία 19 ετών, ο Γκαμπριέλ Ζεζούς αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και το ρόλο που του έχει αποδοθεί.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ