ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο επιζών ακρωτηριασμένος γκολκίπερ της Σαπεκοένσε προπονείται ξανά

Ο επιζών ακρωτηριασμένος γκολκίπερ της Σαπεκοένσε προπονείται ξανά

Σχεδόν ένα χρόνο από την πολύνεκρη τραγωδία της Σαπεκοένσε, ο γκολκίπερ κι εκ των επιζώντων της βραζιλιάνικης ομάδας προπονήθηκε με πρόσθετο μέλος στο δεξί του πόδι, καθώς υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό μετά το δυστύχημα. (video)

Πολλοί είπαν ότι δεν θα ακουμπήσει ξανά μπάλα. Πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα μπει ξανά σε γήπεδο. Ο ίδιος, όμως, το πίστεψε και τους διέψευσε. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πολύνεκρη τραγωδία της 28ης Νοεμβρίου με την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana, ο γκολκίπερ της "βέρντε" επέστρεψε στις προπονήσεις.

Ο Ζάκσον Φόλμαν, ένας εκ των έξι επιζώντων της αποστολής, φόρεσε τη φόρμα και τα γάντια του και προπονήθηκε στο γήπεδο της βραζιλιάνικης ομάδας, Arena Condá. Αυτοί οι δώδεκα μήνες, μόνον εύκολοι δεν ήταν για τον ίδιον. Μετά το δυστύχημα έπρεπε να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι κι έτσι του τοποθετήθηκε πρόσθετο μέλος. Με προσεκτική ανάρρωση, πολλές ασκήσεις, αλλά με κύριο γνώμονα το αδιαπραγμάτευτο πάθος του, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

"Είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Χαίρομαι που επέστρεψα. Κύλησε γρήγορα ο χρόνος. Η νοσταλγία είναι μεγάλη, αλλά το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι βαδίζω στο σωστό δρόμο", υποστήριξε ο Ζάκσον Φόλμαν.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ