ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μοιρασιά του τροπαίου Copa Sudamericana ζητάει η ΠΟ Βραζιλίας

Μοιρασιά του τροπαίου Copa Sudamericana ζητάει η ΠΟ Βραζιλίας

Η ομοσπονδία της Βραζιλίας έκανε αίτημα στην CONMEBOL να απονείμει το Copa Sudamericana τόσο στην Ατλέτικο Νασιονάλ όσο και στην Σαπεκοένσε, παρότι η τελευταία δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους Κολομβιανούς, μετά από την αεροπορική τραγωδία τα ξημερώματα.

Τη στέψη τόσο της Ατλέτικο Νασιονάλ όσο και της Σαπεκοένσε στο Copa Sudamericana ζήτησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, μετά από την αεροπορική τραγωδία που ισοπέδωσε τον σύλλογο της χώρας.

Οι δύο τελικοί που ήταν προγραμματισμένοι για τις 30 Νοεμβρίου και τις 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκαν επ' αόριστον, με την CONMEBOL να προτείνει την απονομή του τίτλου στην Σαπεκοένσε, σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ.

Αν και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομοσπονδία της Βραζιλίας ζήτησε να τιμηθούν και οι δύο ομάδες με την κατάκτηση του τροπαίου και ως εκ τούτου αμφότερες να πάρουν "εισιτήριο" για το επόμενο Copa Libertadores.

Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής φέρεται να εξετάζει "με συμπάθεια" την πρόταση της ΠΟ Βραζιλίας να δώσει το τρόπαιο και στους δύο συλλόγους.

Η ιστοσελίδα " GloboEsporte.com" επικοινώνησε με επισήμους της CONMEBOL που βρίσκονται σε συνεδρίαση στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι δεν θα πάρουν άμεσα την απόφαση για την έκβαση της διοργάνωσης.

Από πλευράς Κολομβιανών, πάντως, υπάρχουν αρκετές φωνές που ζητούν ο τίτλος να απονεμηθεί τιμής ένεκεν στους Βραζιλιάνους. Τρανό παράδειγμα ο αμυντικός των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής του 2016, Χιλμπέρτο Γκαρσία: "Θέλουμε να στεφθεί πρωταθλήτρια η Σαπεκοένσε. Περιμένουμε την απόφαση της CONMEBOL".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Χαμόγελα και χαρά πριν τη μοιραία πτήση
Ανατριχιαστικό: Οι τελευταίοι πανηγυρισμοί της Σαπεκοένσε
Αεροπορικές τραγωδίες: Όταν ο αθλητισμός βίωσε την κόλαση στον αέρα
Σαπεκοένσε: Αυτή είναι η ομάδα που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο
Τραγωδία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Τσαπεκοένσε
Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε με συναίνεση της Ατλέτικο Νασιονάλ!
TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ