ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ξανά αρχηγός μετά από επτά μήνες ο Νεϊμάρ

Brazil's Neymar cries as he kneels down to celebrate after scoring the decisive penalty kick during the final match of the men's Olympic football tournament between Brazil and Germany at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday Aug. 20, 2016. Brazil won the gold medal on  a penalty shootout. (AP Photo/Andre Penner)
Brazil's Neymar cries as he kneels down to celebrate after scoring the decisive penalty kick during the final match of the men's Olympic football tournament between Brazil and Germany at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday Aug. 20, 2016. Brazil won the gold medal on a penalty shootout. (AP Photo/Andre Penner) AP

Ο Νεϊμάρ θα φορέσει ξανά μετά από επτά μήνες το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Βραζιλίας, απέναντι στην αντίστοιχη της Παραγουάης, πρώτη φορά επί τεχνικής ηγεσίας Τίτι και πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η τελευταία φορά που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν το βράδυ της 20ής Αυγούστου 2016 στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την εθνική Βραζιλίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο. Στα υπόλοιπα πέντε ματς που φόρεσε την "καναρίνια" (απέναντι σε Εκουαδόρ, Κολομβία, Βολιβία, Αργεντινή και Ουρουγουάη) ήταν ο ηγέτης της "σελεσάο", αλλά όχι αυτός που φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Απέναντι στην Παραγουάη (29/3, 03:45) θα το φορέσει ξανά. Μετά από σχεδόν επτά μήνες, δηλαδή. Κι όπως εξήγησε το οφείλει στον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Βραζιλίας, Τίτι, για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

"Πήρα την απόφαση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να εγκαταλείψω το περιβραχιόνιο του αρχηγού για ο,τι έγινε και ο,τι είπαν. Ένιωσα ότι δεν ήταν η στιγμή να είμαι αρχηγός.

Καθώς περνούσε ο καιρός και δουλεύοντας με τον προφεσόρ Τίτι, αισθάνθηκα βέβαιος ότι αξίζει κάθε προσπάθεια γι' αυτόν. Είναι μια προσωπικότητα που θαύμαζα και τώρα τον θαυμάζω περισσότερο. Νιώθω χαρούμενος που με επέλεξε. Ο αρχηγός είναι εκεί για να φορά το περιβραχιόνιο, αλλά μπορεί να είναι αρχηγός και χωρίς να το φορά", υποστήριξε ξανά ο Νεϊμάρ.

Photo credits: AP Photo/Andre Penner

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ