ΒΡΑΖΙΛΙΑ

"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο 43χρονος Ζε Ρομπέρτο

"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο 43χρονος Ζε Ρομπέρτο
CESAR GRECO

Ο Ζε Ρομπέρτο "κρέμασε" τα παπούτσια του σε ηλικία 43 ετών, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη νίκη (2-0) της Παλμέιρας επί της Μποταφόγκο. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο αντίο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος της Παλμέιρας, Ζε Ρομπέρτο, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του στη νίκη της "βερντάο" επί της Μποταφόγκο (2-0) για την προτελευταία (37η) αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Σε ηλικία 43 ετών αποσύρθηκε από τη δράση, έχοντας αγωνιστεί στο πλέον υψηλό επίπεδο τόσο εντός Βραζιλίας όσο και στην Ευρώπη.

"Κλείνει ένας επιτυχημένος κύκλος, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κλέισει καλύτερα από μία νίκη. Για όλα όσα έχω πετύχει στο ποδόσφαιρο, αισθάνομαι τυχερός", δήλωσε ο Ζε Ρομπέρτο μετά το τέλος του ματς μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Ζε Ρομπέρτο γεννήθηκε στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας στις 6 Ιουλίου του 1974. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τις ακαδημίες της Παλέστρα του Σάο Μπερνάρντο, ενώ αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε ομάδες της Βραζιλίας (Πορτουγκέζα, Φλαμένγκο, Σάντος, Γκρέμιο, Παλμέιρας), της Ισπανίας (Ρεάλ) και της Γερμανίας (Λεβερκούζεν, Μπάγερν, Αμβούργο). Είχε ένα μικρό πέρασμα από το Κατάρ (Αλ Γκαράφα). Με την εθνική Βραζιλίας υπήρξε διεθνής από το 1995 έως το 2006, έχοντας 84 συμμετοχές και 6 τέρματα.

Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Super Cup Ισπανίας κι ένα Champions League με τη Ρεάλ, τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Γερμανίας με την Μπάγερν, ένα πρωτάθλημα Παουλίστα με τη Σάντος, ένα Κύπελλο Εμίρη του Κατάρ με την Αλ-Γκαράφα, ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Βραζιλίας με την Παλμέιρας, δύο Copa America και δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών με τη "σελεσάο".

Υπήρξε για αρκετές μεταγραφικές περιόδους στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι και η μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους" δεν πραγματοποιήθηκε.

Χάρη στη νίκη αυτή, η Παλμέιρας ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Brasileirao, το οποίος κατέκτησε και μαθηματικά η Κορίνθιανς.

Photo credits: Palmeiras Facebook

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ