ΒΡΑΖΙΛΙΑ

"Η Κορίνθιανς θα γίνει... Ελλάδα"

"Η Κορίνθιανς θα γίνει... Ελλάδα"

Παράγοντας της Σάο Πάουλο έριξε τα "καρφιά" του προς την Κορίνθιανς, παραλληλίζοντας την οικονομική της κατάσταση με αυτή της Ελλάδας.

Η Ελλάδα και η η οικονομική της κατάσταση βρίσκονται άλλη μία φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, αλλά και στα χείλη όσων θέλουν να μιλήσουν υποτιμητικά (υλικά) για κάποιους άλλους. Έτσι συνέβη και τον Μάρκο Αουρέλιο Κούνια, παράγοντα της Σάο Πάουλο και διευθυντή της γυναικείας εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, αναφερόμενος στη μεγάλη αντίπαλο της "τρικολόρ", Κορίνθιανς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Κορίνθιανς θα εξοφλήσει το χρέος κατασκευής του νεόδμητου γηπέδου, "Ιτακεράο", είπε: "Το να φτιάξεις γήπεδο είναι κάτι νόμιμο, τώρα αυτό κοστίζει 320.000.000 ευρώ. Είναι ένα χρέος δύσκολο να εξοφληθεί, ακόμη περισσότερο με τους σημερινούς φόρους. Σιγά-σιγά, η Κορίνθιανς θα γίνει σαν την... Ελλάδα"

Καθόλου τιμητική η σύγκριση - παραλληλισμός του Μάρκο Αουρέλιο Κούνια για να πετάξει το "καρφί" του στη μεγάλη αντίπαλο και συμπολίτισσα της Σάο Πάουλο, Κορίνθιανς. Κυριολεκτικά, το όνομα της "τιμάο" αντικατοπτρίζει ελληνικές καταβολές. Κορίνθιανς είναι η κάτοικοι της Κορίνθου, άλλες 72 ομάδες στη Λατινική Αμερική έχουν το ίδιο όνομα. Από μία τέτοια, Άγγλων φοιτητών, "δανείστηκε" το όνομά της η βραζιλιάνικη ομάδα ωστόσο οι απόψεις για την πραγματική καταβολή του ονόματος, διίστανται.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ