ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Φόλμαν: "Θέλω να συμμετάσχω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες"

Φόλμαν: "Θέλω να συμμετάσχω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Τζάκσον Φόλμαν, ένας από τους διασωθέντες της αεροπορικής τραγωδίας της Σαπεκοένσε, αποκάλυψε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, πως θέλει να συμμετάσχει μελλοντικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η αεροπορική τραγωδία της 29ης Νοεμβρίου, που κόστισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μέλη της αποστολής της Σαπεκοένσε προκάλεσε θλίψη παγκοσμίως.

Ανάμεσα στους έξι διασωθέντες του αεροπορικού δυστυχήματος ήταν κι ο τερματοφύλακας της βραζιλιάνικης ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, ο οποίος, όμως, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 24χρονος γκολκίπερ παραχώρησε συνέντευξη σε βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο και αποκάλυψε πως θέλει στο μέλλον να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

"Θα είμαι πάντα αθλητής και θα είμαι πάντα ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε. Θέλω να συμμετάσχω μελλοντικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες", ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την ημέρα της τραγωδίας:

"Με θυμάμαι να ξυπνάω. Άνοιξα τα μάτια μου. Ήταν πολύ σκοτεινά κι έκανε πολύ κρύο. Αισθανόμουν ρίγος... Φώναζα: 'Βοήθεια! Δεν θέλω να πεθάνω'. Κάποιοι απ' τους φίλους μου, που ήταν ακόμα ζωντανοί, φώναζαν επίσης.

Ξαφνικά, άκουσα τους διασώστες να φτάνουν, λέγοντας πως είναι απ' την εθνική αστυνομία. Η μητέρα μου ήρθε στο νοσοκομείο και μου μίλησε. Ήταν δύσκολα. Έκλαψα πολύ όταν άνοιξα τα μάτια μου".

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδιά του: "Πρόκειται να παντρευτώ. Θέλω να επιστρέψω σε μία φυσιολογική ζωή".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ