ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Είπε "αντίο" ο Σένι μπροστά σε 60.000 θεατές

Είπε "αντίο" ο Σένι μπροστά σε 60.000 θεατές

Ο Ροζέριο Σένι αποσύρθηκε από τη δράση μετά από 25ετή καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποία πέτυχε 131 γκολ, σε μία φαντασμαγορική τελετή στο "Μορουμπί" ενώπιον 60.000 θεατών. (video)

Ήταν όλοι εκεί στο "Εστάντιο Μορουμπί" του Σάο Πάουλο. Ο Ραΐ, ο Καφού κι ο Ζέτι, ο γκολκίπερ στη θέση του οποίου πέρασε ως αλλαγή ο Ροζέριο Σένι το 1997 για την "τρικολόρ". Ήταν εκεί ο ίδιος ο "Μύθος", όπως είναι το παρατσούκλι του.

Ο Ροζέριο Σένι μετά από πολλές αναβολές, είπε το οριστικό του αντίο στο ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 42 ετών, έβαλε τέλος στην 25ετή ένδοξη καριέρα του. Κατά τη διάρκεια αυτής φόρεσε μία φανέλα, αυτή της Σάο Πάουλο, διατελών επί 16 χρόνια αρχηγός της. Και διαμόρφωσε το δικό του μύθο στο πέρασμα του χρόνου. Αν και τερματοφύλακας, παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 131 φορές. Ειδικότητά του, οι εκτελέσεις φάουλ αλλά και πέναλτι. Ο Ροζέριο Σένι "κρέμασε" γάντια και παπούσια και στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης είναι ο γκολκίπερ που σκοράρει (είτε με φάουλ είτε με πέναλτι).

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο το οποίο λάτρεψε κι από το οποίο λατρεύτηκε, "Μορουμπί", αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ως τερματοφύλακας και στο δεύτερο ως επιθετικός. Για να τον τιμήσει, η Σάο Πάουλο απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 1, ενώ ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ζήτησε μετά το θάνατό του να διασκορπιστούν οι στάχτες του στο γήπεδο του Μορούμπι.

Κατά τη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του, ο Ροζέριο Σένι φόρεσε τη φανέλα της Σάο Πάουλο και της εθνικής Βραζιλίας σε 1.237 επίσημα ματς, μετρώντας 110.639 λεπτά συμμετοχής. Κατέκτησε συνολικά 26 τίτλους, 22 με την "τρικολόρ" και 4 με τη "σελεσάο".

Από αυτούς ξεχωρίζουν τα δύο Libertadores, τα τρία πρωταθλήματα, το ένα Διηπειρωτικό, ένα Μουντιάλ Συλλόγων και το Μουντιάλ του 2002 στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα. Από τα 131 γκολ που πέτυχε, 61 ήταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ, 69 με πέναλτι κι ένα με σουτ εν κινήσει. Είναι ο 10ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Σάο Πάουλο.

Για όλα τα παραπάνω άξιζε ένα τέτοιο "αντίο" στο "Μορουμπί" ενώπιον 60.000 θεατών:

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ