ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο 42χρονος Ζε Ρομπέρτο έσωσε γκολ πάνω στη γραμμή με απίθανο τάκλιν

Ο 42χρονος Ζε Ρομπέρτο έσωσε γκολ πάνω στη γραμμή με απίθανο τάκλιν

Ο Ζε Ρομπέρτο αψήφισε τα 42 χρόνια του και με ένα εκπληκτικό τάκλιν αποσόβησε στη γραμμή βέβαιο γκολ στον αγώνα της πρωτοπόρου Παλμέιρας με την Κρουζέιρο.

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1974 και έχει ξεπεράσει κατά πολλούς μήνες τα 42 χρόνια. Παρ' όλα αυτά, αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνου πρωταθλήματος, με τη φανέλα της Παλμέιρας. Και το τάκλιν που έκανε στον αγώνα κόντρα στην Κρουζέιρο αποδεικνύει γιατί παίζει ακόμα ως βασικός.

Ο Βραζιλιάνος άλλοτε διεθνής κυνήγησε μία φάση στην οποία ο Ρομπίνιο της Κρουζέιρο (συνωνυμία με τον άλλοτε επιθετικό της Ρεάλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Μίλαν) βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ζαΐλσον.

Ο παίκτης των φιλοξενουμένων πέρασε με ντρίμπλα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ήταν έτοιμος να πλασάρει σε κενή εστία, αφού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της "βερντάο", μεταξύ των οποίων ο 35χρονος Εντού Ντρασένα, ήταν εκτός θέσης.

Το πλασέ δεν ήταν καλό και ο Ζε Ρομπέρτο πρόλαβε με τάκλιν αρχικά να σταματήσει την πορεία της μπάλας και στη συνέχεια με το στήθος να την σπρώξει προς τα έξω, μέχρι να την απομακρύνει τελείως ο Τιάγκο Σάντος που ακολουθούσε.

Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 0-0, με την Παλμέιρας να παραμένει επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο αριστερός μπακ της Παλμέιρας, με 22 συμμετοχές ήδη στο Brasileirao (επτά ως βασικός) συνεχίζει την εκπληκτική καριέρα του που άρχισε από την Πορτουγκέζα το 1994 και ακολούθησαν Ρεάλ Μαδρίτης (1997), η Φλαμένγκο (1998), η Λεβερκούζεν (1998), η Μπάγερν (2002), η Σάντος (2006), η Μπάγερν ξανά (2007), το Αμβούργο (2009), η Αλ Γκαράφα (2011), η Γκρέμιο (2012) και η Παλμέιρας (2015).

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ