ΒΕΛΓΙΟ

Ο Αζάρ κορυφαίος Βέλγος ποδοσφαιριστής για το 2017

Chelsea's Eden Hazard celebrates scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at Emirates stadium in London, Wednesday, Jan. 3, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's Eden Hazard celebrates scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at Emirates stadium in London, Wednesday, Jan. 3, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι αναδείχθηκε κορυφαίος Βέλγος ποδοσφαιριστής για το 2017. Ποιοι βρέθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Αναμφίβολα, οι επιλογές για την ανάδειξη του κορυφαίου Βέλγου ποδοσφαιριστή είναι αρκετές. Πολλοί θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι, δυσκολεύοντας την τελική επιλογή. Για το 2017 κορυφαίος αναδείχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ με 326 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κέβιν Ντε Μπράινε της Μάντσεστερ Σίτι με 11 ψήφους λιγότερους από τον Αζάρ.

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση κατέληξαν ο Ντρις Μέρτενς της Νάπολι και ο Ρομέλου Λουκάκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα. "Το πρώτο μου βραβείο στο Βέλγιο και σίγουρα όχι το τελευταίο μου. Είχα μια καλή χρονιά, με πολλά γκολ" δήλωσε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι.

Ο 27χρονος Αζάρ ήταν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην πορεία των ''μπλε'' προς την κατάκτηση της Premier League, σκοράροντας 16 γκολ σε 36 εμφανίσεις. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως έδωσε την ψήφο του στον Μέρτενς.

Θυμίζουμε πως τις δύο προηγούμενες χρονιές νικητής του σχετικού βραβείου είχε αναδειχθεί ο Ντε Μπράινε.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ