ΒΕΛΓΙΟ

Κακή η Μπριζ στην πρεμιέρα

Κακή η Μπριζ στην πρεμιέρα

Η Μπριζ στην πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος έκανε κακή εμφάνιση στην έδρα της Σιντ-Τρούιντεν, προηγήθηκε αλλά τελικά ηττήθηκε (2-1), τέσσερις μέρες πριν παίξει στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό (videos)

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το βελγικό πρωτάθλημα η Μπριζ, καθώς ηττήθηκε με 1-2 στην έδρα της Σιντ-Τρούιντεν, αν και προηγήθηκε, ενώ έπαιζε και με παίκτη περισσότερο στα τελευταία 15 λεπτά.

Ο Μισέλ Πρεντ'Ομ παρέταξε την ομάδα του με τον Μπρουζέζ τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Κουλς, αριστερό τον Ντε Μποκ και στο κέντρο της άμυνας τους Μέχελε και Ντένσβιλ.

Στο κέντρο οι Σίμονς και Φόρμερ, με λίγο πιο προωθημένο κεντρικά τον Βίκτορ Βάθκεθ, δεξιά ο Αμπντουλά Ντιαμπί, αριστερά ο Εμ'Μπομπό και στην κορυφή Ντε Σούτερ.

Για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στο "Στάγεν" του Σιντ-Τρούιντεν ήταν ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ και είδε τον Τομ Ντε Σούτερ με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής να ανοίγει το σκορ στο 28'.

Η Μπριζ είχε ξεκινήσει σχετικά καλά το ματς, όμως αφού προηγήθηκε η Σιντ-Τρούιντεν πήρε τον έλεγχο και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν εμφανής η απουσία του Ντουάρτε στο κέντρο της άμυνας και η ομάδα του Πρεντ'Ομ είχε πρόβλημα στα στημένα και όχι μόνο. Πάντως, ο Κοσταρικανός αναμένεται να παίξει στην Αθήνα, αν και δεν είναι απολύτως έτοιμος (έμεινε στον πάγκο).

Κακή η Μπριζ στην πρεμιέρα

Στο 57' ο Ρούμπεν Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε στην ασθενή απόκρουση του Σεμπαστιάν Μπρουζέζ και την αδράνεια της άμυνας, έτσι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 74' με το τρομερό μακρινό σουτ του Ζούνιορ Εντμίλσον.

Ο Μπρουζέζ φέρει ευθύνη και σε αυτό το τέρμα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να παίξει στην Αθήνα, ο Σινάν Μπολάτ, ο έμπειρος Τούρκος που ήταν στον πάγκο, έχοντας υπογράψει μία μέρα πριν (δανεικός από την Πόρτο / πουλήθηκε ο Ράιαν).

Ο Ζούνιορ Εντμίλσον δύο λεπτά μετά το γκολ του αποβλήθηκε και πίσω από τον πάγκο έπαιζε με το κινητό του. Το άλλο μεγάλο όνομα της Μπριζ που προέρχεται από τραυματισμό, ο Λίορ Ρεφαέλοβ, μπήκε στο ματς και η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να αποφύγει την ήττα.

Δύο επίσημα ματς η Μπριζ και έχει ισάριθμες ήττες, καθώς είχε χάσει και στο Σούπερ Καπ από την Γάνδη. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι αποδυναμωμένη και το "τριφύλλι" πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό στην Αθήνα, με τους Ντουάρτε και Ρεφαέλοβ ακόμη και στην 11άδα να βρίσκονται, να μην είναι 100% έτοιμοι, ενώ πέραν της δεδομένης μικρής αξίας του Μπρουζέζ στο τέρμα (φάνηκε απόψε), ο Σινάν Μπολάτ είναι γνωστός γκαφατζής και έχει να παίξει βασικός πολύ καιρό (δύο συμμετοχές μόνο πέρσι με Γαλατάσαράι).

Κακή η Μπριζ στην πρεμιέρα

Η σύνθεση της Μπριζ...

Μπρουζέζ, Κουλς, Μέχελε, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Σίμονς (81' Στορμ), Φόρμερ, Βίκτορ Βάθκεθ, Αμπντουλά Ντιαμπί (86' Ουλαρέ), Εμ'Μπομπό (76' Ρεφαέλοβ), Ντε Σούτερ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Σιντ-Τρούιντεν - Μπριζ 2-1 (57' Ρούμπεν Φερνάντες, 74' Ζούνιορ Εντμίλσον / 28' Ντε Σούτερ)

Σάββατο

Κόρτραϊκ - Σταντάρ Λιέγης (19:00)

Γκενκ - Λόιβεν (21:00)

Οστάνδη - Μέχελεν

Ζούλτε Βάρεχεμ - Λόκερεν

Κυριακή

Βέστερλο - Γάνδη (15:30)

Άντερλεχτ - Βάασλαντ (19:00)

Σαρλερουά - Μουσκρόν (21:00)

Σιντ-Τρούιντεν - Μπριζ 2-1





TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ