ΒΕΛΓΙΟ

Έλληνες θέλουν να αγοράσουν τη Λιρς!

Έλληνες θέλουν να αγοράσουν τη Λιρς!

Γκρουπ Ελλήνων επιχειρηματιών θέλει να αγοράσει τη βελγική Λιρς, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Αιγύπτιος του Εργοτέλη, Μαγκέντ Σαμί.

Το όνομα του Αιγύπτιου επιχειρηματία, Μαγκέντ Σαμί, έγινε γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη το περασμένο καλοκαίρι όταν κι ανέλαβε την ιδιοκτησία του Εργοτέλη. Βέβαια, η ομάδα του Ηρακλείου δεν ήταν η πρώτη επένδυση του Σαμί στο ποδόσφαιρο. Προηγήθηκαν άλλες δύο.

Ξεκίνησε το 2002 με την ίδρυση της ομάδας της πατρίδας του, Γουαντί Ντέγκλα (έκανε τη θερινή προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους, στο Καρπενήσι!) η οποία έχει καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της αφρικανικής χώρας, ενώ το 2013 έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από 13 ματς κατά την τρέχουσα σεζόν έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία (17η) θέση της κατάταξης.

Το δεύτερο βήμα του στο ποδοσφαιρικό "επιχειρείν" ήταν το 2007 όταν εξαγόρασε και ουσιαστικά έσωσε από τον αφανισμό (λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων) τη Λιρς. Μετά από δέκα χρόνια στο "τιμόνι" της βελγικής ομάδας, σκέφτεται να αποχωρήσει.

Η "Gazet Van Antwerpen" θεωρεί πιθανή την πώληση, ακόμη και στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, υπάρχει ενδιαφέρον από γκρουπ Ελλήνων επιχειρηματιών (δεν αναφέρεται κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά τους) για την αγορά της Λιρς. Δεν παίζουν, ωστόσο, μόνοι τους. Υπάρχει και γκρουπ Λιβανέζων επιχειρηματιών που επιθυμεί να εντάξει υπό την ιδιοκτησία του την ομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μαγκέντ Σαμί κάθισε πρόσφατα στο τραπέζι με τους ενδιαφερόμενους κι έχει συζητήσει τις δύο προτάσεις. Η Λιρς σε 20 ματς της τρέχουσας σεζόν έχει συγκεντρώσει 29 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης της δεύτερης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Λόιβεν.

Η Λιρς έχει την έδρα της σε προάστιο της Αμβέρσας (Λιρ) και ιδρύθηκε το 1906. Έχει στην τροπαιοθήκη της τέσσερα πρωταθλήματα (το τελευταίο το 1997), δύο Κύπελλα (1969, 1999) και δύο Super Cups (1997, 1998).

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ