ΒΕΛΓΙΟ

Απαγόρευση μεταγραφών σε βελγική ομάδα για εμπλοκή fund!

Απαγόρευση μεταγραφών σε βελγική ομάδα για εμπλοκή fund!

Η Σερέν, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου, τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας πώλησης μέρους συμβολαίων ποδοσφαιριστών της, σε τρίτους.

Απόφαση-σταθμός από τη FIFA, η τιμωρία της Σερέν - βελγικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας - με απαγόρευση μεταγραφών για τις τέσσερις επόμενες περιόδους (δύο χρόνια) αλλά και πρόστιμο ύψους 136.000 ευρώ, μετά από διαπιστωμένη πώληση των οικονομικών δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών της σε τρίτους καθώς και επιρροή από τρίτους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρία Doyen Sports, η οποία εδρεύει στη Μάλτα και η οποία διαπιστωμένα συνεισέφερε στην αύξηση του μπάτζετ της βελγικής ομάδας κατά 300.000 ευρώ. Αυτό αντιτίθεται στη νομοθεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που έχει χαρακτηρίσει την "ιδιοκτησία ποδοσφαιριστών από τρία μέρη", ως "σκλαβιά".

Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται από το άρθρο 18 του Κανονισμού για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και είναι σε ισχύ από το Μάιο του 2015. Η βελγική ομάδα, που βρίσκεται στην 9η θέση της δεύτερης κατηγορίας έχοντας 9 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές, δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταγραφή, για τα επόμενα δύο έτη.

"Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα της FIFA, αποδεικνύουν ότι η ομοσπονδία πρέπει πρώτα να καθαρίσει το σπίτι της, αντί να θέτει τίμιες ομάδες προ των ηθικών τους ευθυνών. Η απόφαση είναι ντροπιαστική", αναφέρει η ανακοίνωση της Σερέν.

Παρόμοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που στα δικαιώματά τους εμπλέκονταν τρίτοι, ήταν αυτές των Ελιακίμ Μανγκαλά (Μάντσεστερ Σίτι) και Κάρλος Τέβες και Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ