ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Βραζιλία, ο εφιάλτης του Μέσι

Βραζιλία, ο εφιάλτης του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έχει χάσει μόνο πέντε φορές με τρία ή και περισσότερα γκολ φορώντας τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Οι τρεις εξ' αυτών είναι με αντίπαλο τη Βραζιλία. (videos)

Η εθνική Βραζιλίας εξελίσσεται σε "κακό δαίμονα" του Λιονέλ Μέσι. Η αναμέτρηση του Μπέλο Οριζόντε, όπου η "σελεσάο" επικράτησε με 3-0 της "αλμπισελέστε" απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα.

Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα έχει γνωρίσει την ήττα με τρία ή και περισσότερα γκολ φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, μόνο πέντε φορές.

Οι τρεις εξ' αυτών (3/5) είναι με αντίπαλο τη Βραζιλία. Εκτός της πρόσφατης αναμέτρησης, η Αργεντινή είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ (3-0) στον τελικό του Copa América 2007, στο "Estadio José Pachencho Romero" του Μαρακαΐμπο, με τους Ζούλιο Μπαπτίστα, Ντάνι Άλβες αλλά και τον Ρομπέρτο Αγιάλα με αυτογκόλ να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

Σε φιλικό ματς, το 2006, και πάλι η Βραζιλία είχε νικήσει με 3-0 την Αργεντινή με δύο γκολ του Ελάνο κι ένα του Κακά.

Οι άλλες δύο φορές στις οποίες ο Λιονέλ Μέσι φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής κι αυτή δέχθηκε τρία ή περισσότερα γκολ ήταν με τη Γερμανία και τη Βολιβία.

Με την πρώτη στο Μουντιάλ του 2010, στις 3 Ιούλη το Κέιπ Τάουν, όταν τα "πάντσερ" με τα γκολ των Κλόζε, Ποντόλσκι και Μίλερ (2) συνέτριψαν με 4-0 την Αργεντινή και άφησαν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την "αλμπισελέστε" και με τη δεύτερη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Στο "Ερνάντο Σίλες" του Λα Πας η "βέρντε" είχε συντρίψει με 6-1 την Αργεντινή χάρη στα γκολ των Μορένο, Μποτέρο (3), Ντα Ρόσα και Τορίκο.

Πηγή: Mr Chip

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ