ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Το δικό μας superclasico"

BUENOS AIRES, ARGENTINA - APRIL 19:  Sebastian Battaglia of Boca Juniors vies for the ball with Marcelo Gallardo of River Plate during a soccer match of the Clausura Cup, the closing stage of the Argentine Championship, at La Bombonera on April 19, 2009 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by PikoPress/LatinContent/Getty Images)
BUENOS AIRES, ARGENTINA - APRIL 19: Sebastian Battaglia of Boca Juniors vies for the ball with Marcelo Gallardo of River Plate during a soccer match of the Clausura Cup, the closing stage of the Argentine Championship, at La Bombonera on April 19, 2009 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by PikoPress/LatinContent/Getty Images) LATINCONTENT/GETTY IMAGES

Δεν είναι απλά ένα clasico. Είναι το superclasico. Το Sport24.gr παρουσιάζει το αποψινό σούπερ ντέρμπι της Μπόκα Τζούνιορς με τη Ρίβερ Πλέιτ μέσω δύο δημοσιογράφων της αργεντίνικης εφημερίδας "Ole"

Δεν είναι απλά ένα clasico. Είναι το superclasico. Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ μπορεί πλέουν να μην παίζουν μόνες τους όπως παλιά, για την πρωτοκαθεδρία στην Αργεντινή, αλλά το Μπουένος Άιρες έχει ένα αφεντικό, που βγαίνει μέσα από αυτά τα ντέρμπι.

Δυο, γνωστοί δημοσιογράφοι της αργεντίνικης εφημερίδας "Ole", ο Ναουέλ Τρασμόντε από την πλευρά της Ρίβερ Πλέιτ και ο Χερμάν Μπεδέρ από την πλευρά της Μπόκα, σχολιάζουν το αποψινό ντέρμπι, τις συνθήκες οι οποίες έχουν αλλάξει κατά το πέρασμα των χρόνων, αλλά τον συμβολισμό μιας νίκης για τους δύο αντιπάλους.

Ο Χερμάν Μπεδέρ εξηγεί τους λόγους που μεταμορφώνεται η Μπόκα Τζούνιορς στα παιχνίδια απέναντι στην αιώνια αντίπαλο της:

"Ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση η Μπόκα, παίζει πάντα σοβαρά απέναντι στην Ρίβερ. Είναι το superclasico. Δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς. Αν εμπιστεύομαι την ομάδα; Βέβαια.

Πως μπορεί να είναι διαφορετικά για μια ομάδα που έχει στον πάγκο τον καλύτερο τεχνικό της ιστορίας της, τον Κάρλος Μπιάνκι και στο ρόστερ της, αν και δεν περνάει και την καλύτερη περιόδό του, ένα από του μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε".

Ο Ναουέλ Τρασμόντε από την άλλη στέκεται, στα δέκα χρόνια που έχει να γευτεί την χαρά της νίκης στο "Μπομπονέρα", η Ρίβερ, εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι είναι τώρα η κατάλληλη ευκαιρία, να σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση:

"Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρίβερ εδώ και δέκα χρόνια. Να δώσει λίγη χαρά στους οπαδούς της που έχουν να δουν πρωτάθλημα από το 2008, χωρίς να υπολογίσουμε τον υποβιβασμό του 2011. Από τότε που ανέβηκε ξανά στην πρώτη κατηγορία δεν έχει κερδίσει την Μπόκα. Παίζει πάντα καλύτερα, αλά μόνο αυτό. Οι ευκαιρίες δεν γίνονται γκολ".

"Το δικό μας superclasico"


Στο "Μπομπονέρα" θα είναι απόψε μόνο οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς γεγονός που κάνει τον ρεπόρτερ της γηπεδούχου, να πιστεύει ότι αυτό μπορεί να αποβεί καταλυτικό όσον αφορά την έκβαση της αναμέτρησης:

"Είναι όλα ευνοϊκά. Φανταστείτε ένα "Μπομπονέρα" στα χρώματα μόνο της Μπόκα. Η Ρίβερ από τότε που υποβιβάστηκε, έχει χάσει τον μπούσουλα, την αυτοπεποίθησή της. Οι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο δυνατοί με τόσους οπαδούς, μόνο δικούς τους, σήμερα στο πλευρό τους".

Πάντως και ο ρεπόρτερ της Μπόκα συμφωνεί με την άποψη του Ναουέλ Τρασμόντε, ότι η παρουσία οπαδών μόνο της γηπεδούχου ομάδας, είναι επιβεβλημένη:

"Οπαδοί , θα είναι μόνο γηπεδούχοι, δεν γίνεται αλλιώς, λόγω της βίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ακόμη και σε μικρότερες ομάδες. Δείτε τι έγινε στον αγώνα της Κίλμες. Πόσο μάλλον σε ένα superclasico..."

Μπορεί για την Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ μια νίκη ή μια ήττα να μην αλλάξει κάτι συγκλονιστικά, σε ότι αφορά το βαθμολογικό κομμάτι, ωστόσο οι δύο δημοσιογράφοι, δίνουν το δικό τους στίγμα όσον αφορά το βαθμολογικό ενδιαφέρον, των δύο αντιπάλων:

"Παλιότερα παιζόταν ένα τίτλος, μια χρονιά. Τελευταία, έτσι όπως είναι τα πράγματα, μόνο η δόξα, το γόητρο. Τώρα όμως η νίκη έχει σημασία. Μπορεί να δώσει τους "Μιζονάριος" την ευκαιρία να μπουν δυνατά στην μάχη για τον τίτλο.

Να ξεφύγει από τους αντιπάλους της. Είναι γεγονός η Ρίβερ, είναι πολύ μακριά από αυτό που γνωρίζουμε σαν όνομα Ρίβερ. Αλλά δέκα χρόνια χωρίς νίκη στο "Μπομπονέρα" είναι πολλά. Πιστεύω είναι η χρυσή ευκαιρία τώρα" σχολιάζει ο Ναουέλ Τρασμόντε με τον Χερμάν Μπεδέρ να απαντά από την πλευρά του:

"Το ντέρμπι φτάνει στην καλύτερη στιγμή για την Μπόκα. Εάν κερδίσει βγαίνει από την περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Θα αφήσει πίσω την ρουτίνα της γκρίνιας και της μιζέριας".

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ