ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το τελευταίο τάγκο του Ντιέγκο Μιλίτο

Το τελευταίο τάγκο του Ντιέγκο Μιλίτο
Ντιέγκο Μιλίτο

Μετά από 17 χρόνια γεμάτα τίτλους και γκολ, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Ντιέγκο Μιλίτο που το Σάββατο θα δώσει την τελευταία παράσταση της καριέρας του.

Στις 12 Ιουνίου του 1979 στην πόλη Μπερνάλ, που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες, είδε το πρώτο φως αυτού του κόσμου ο Ντιέγκο Μιλίτο. Σε μικρή ηλικία ο Μιλίτο μπήκε στις ακαδημίες της Ράσινγκ Κλουμπ και αμέσως πήρε το ψευδώνυμο "πρίγκιπας", λόγω της ομοιότητας του με τον Έντσο Φραντσέσκολι ( επίσης τον έλεγαν έτσι ).

Το 1999 ο Αργεντικός επιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο χωρίς ωστόσο να σκοράρει αρκετά, αφού του πήρε δυο σεζόν μέχρι να αρχίσει να σκοράρει με συνέπεια. Στην αγαπημένη του Ράσινγκ παρέμεινε για τέσσερις σερί σεζόν μέχρι να μετακομίσει στην Ιταλία ( έχει καταγωγή από την γειτονική χώρα ) και την Τζένοα το 2004. Μετά από δυο καλές χρονιές, ήρθε η μεταγραφή στην Ισπανία και την Σαραγόσα για να επιστρέψει στην Τζένοα τρία χρόνια αργότερα.

Τον Μάιο του 2009 ο Μιλίτο πήρε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του, υπογράφοντας στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε τα πάντα. Πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League. Οι τραυματισμοί τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπώρησαν αρκετά με αποτέλεσμα το 2014 να ακούγονται φήμες για πρόωρο αντίο.

Τελικά ο "πρίγκιπας" επέστρεψε στην Ράσινγκ για ένα ακόμα τάγκο και το Σάββατο (21/5) θα πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση απέναντι στην Τεμπερλέι.

Όπως αναφέρουν στην Αργεντινή, η διοίκηση της Ράσινγκ έχει οργανώσει πολλές εκπλήξεις στον 37άχρονο επιθετικό, ενώ θα γίνει προσπάθεια για δημιουργία κορεά με τον Μιλίτο.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ