ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το όνειρο του Παβόν έγινε πραγματικότητα

Argentina's Sergio Aguero (9) celebrates with team mates Alejandro Gomez (22), Cristian Pavon (26) and Lionel Messi (10) after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Russia and Argentina at Luzhniki World Cup 2018 stadium in Moscow, Russia, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Argentina's Sergio Aguero (9) celebrates with team mates Alejandro Gomez (22), Cristian Pavon (26) and Lionel Messi (10) after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Russia and Argentina at Luzhniki World Cup 2018 stadium in Moscow, Russia, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ο Αργεντινός που έδωσε την ασίστ στη φιλική νίκη (0-1) της Αργεντινής στη Ρωσία, Κριστιάν Παβόν, είχε από τα σχολικά του χρόνια ένα όνειρο. Να μοιάσει στον Μέσι. Τουλάχιστον, κατάφερε να παίξει πλάι του, στο "Λουζνίκι". (videos)

Το κατάμεστο από 81.000 θεατές "Λουζνίκι", το οποίο ανακατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, βρήκε την Αργεντινή νικήτρια με 1-0 επί της Ρωσίας, χάρη σε ένα τέρμα του Σέρχιο Αγκουέρο στο τέλος.

Στο 86ο λεπτό, ο Μέσι άνοιξε δεξιά στον Κριστιάν Παβόν της Μπόκα Τζούνιορς που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του κι αυτός (αν και από θέση οφσάιντ) πήρε την μπάλα και έβγαλε στον Αγκουέρο.

Μερικά χρόνια πιο πριν στο 2.900 κατοίκων χωριό της Κόρδοβα, Ανισακάτε, ο "Κιτσάν" έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο κι "έλαμπε" σε σχέση με τους συνομηλίκους του.

Στο σχολικό πρωτάθλημα έπαιξε απέναντι στη Λα Τορδίγια και ξεχώρισε με το 10 στην πλάτη. Χωρίς εμπειρία στην έκθεση στη δημοσιότητα απάντησε αγνά σε ερώτηση δημοσιογράφου.

- Σαν ποιον νομίζεις ότι έπαιξες σήμερα;

"Σαν τον Μέσι".

- Σαν τον Μέσι ή σαν κάποιον της Ταγέρες (μεγαλύτερη ομάδα της Κόρδοβα);

"Σαν τον Μέσι".

Τα χρόνια πέρασαν, ο Παβόν φόρεσε την "αλμπιασούλ" (παρατσούκλι της Ταγέρες) φανέλα, πέρασε από την Κολόν και τώρα (σε ηλικία 21 ετών) διαπρέπει με την Μπόκα. Μέσα από τις εμφανίσεις του με τους "σενέισες" κέρδισε και την κλήση στην "αλμπισελέστε". Έπαιξε δίπλα με το παιδικό του ίνδαλμα.

Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία για τον ίδιο από τις δηλώσεις του ιδίου του "Pulga": "Μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για την εθνική, είναι πολύ γρήγορος, έχει σωστές αποφάσεις και το απέδειξε με την ασίστ στον Κουν".

Photo credits: AP Photo/Pavel Golovkin

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ