ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Τα αρνητικά ρεκόρ της Αργεντινής

Τα αρνητικά ρεκόρ της Αργεντινής

Η εθνική Αργεντινής έχασε για πρώτη φορά ματς στην Κόρδοβα, πρώτη φορά εντός σε επίσημο ματς από την Παραγουάη και είναι η πρώτη φορά που υφίσταται δύο εντός έδρας ήττες στην ίδια διαδικασία προκριματικών. Τέταρτη συνολικά εντός σε όλη την ιστορία των προκριματικών.

Η Αργεντινή - θεωρητικά και πρακτικά - κινδυνεύει να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, η "αλμπισελέστε" σημείωσε αρκετά αρνητικά ρεκόρ με την εντός έδρας ήττα από την Παραγουάη (0-1).

Αρχικά, ήταν η πρώτη ήττα της εθνικής Αργεντινής στη συγκεκριμένη πόλη σε όλη την ιστορία της. Μάλιστα στο συγκεκριμένα γήπεδο και τη συγκεκριμένη πόλη έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στην ιστορία της. Κατά σύμπτωση, και τα δύο ήρθαν από την εθνική Παραγουάης (2012 και χθες).

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της "αλμπιρόχα" επί της "αλμπισελέστε" σε ΕΠΙΣΗΜΟ ματς εδώ και 110 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική ομάδα της "χώρας του τάνγκο" χάνει δύο ματς στην έδρα της στην ίδια διαδικασία προκριματικών (Εκουαδόρ και Παραγουάη).

Μάλιστα, αυτή ήταν η τέταρτη συνολικά εντός έδρας ήττα της Αργεντινής στη διαδικασία των προκριματικών σε όλη της την ιστορία. Οι προηγούμενες ήταν το 1993 (0-5 από την Κολομβία), το 2009 (1-3 από τη Βραζιλία), το 2015 (0-2 από το Εκουαδόρ).

Από το σύνδρομο "Messidependencia", τουτέστιν "πλήρης εξάρτηση από τον Λιονέλ Μέσι", πάσχει η εθνική Αργεντινής εδώ και καιρό. Το ματς με την Παραγουάη, απλά, επιβεβαίωσε την ανωτέρω "διάγνωση". Με τον "Pulga" έχει πάρει εννιά βαθμούς σε τρία ματς (100%), χωρίς αυτόν 7 βαθμούς σε 21 ματς (33%). Μόνο μία νίκη, δηλαδή, εκτός έδρας επί της Κολομβίας.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΙ

Αργεντινή - Εκουαδόρ 0-2

Παραγουάη - Αργεντινή 0-0

Αργεντινή - Βραζιλία 1-1

Κολομβία - Αργεντινή 0-1

Βενεζουέλα - Αργεντινή 2-2

Περού - Αργεντινή 2-2

Αργεντινή - Παραγουάη 0-1

ΜΕ ΜΕΣΙ

Χιλή - Αργεντινή 1-2

Αργεντινή - Βολιβία 2-0

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ