ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Συμφωνία Σεβίλλης με την ομοσπονδία Αργεντινής για Σαμπαόλι

Argentina's Lionel Messi, right, walks past Chile's coach Jorge Sampaoli, left, during the Copa America final soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Saturday, July 4, 2015. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi, right, walks past Chile's coach Jorge Sampaoli, left, during the Copa America final soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Saturday, July 4, 2015. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP

Η Σεβίλλη ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής προκειμένου να αποδεσμεύσει τον Χόρχε Σαμπαόλι κι εκείνος να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός της "αλμπισελέστε".

Ο Χόρχε Σαμπαόλι ανακοίνωσε στις 19 Μαΐου ότι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής, αφήνοντας τη Σεβίλλη κι εγκαταλείποντας το ευρωπαϊκό του όνειρο. Ωστόσο για να τελεστεί ο "γάμος" έπρεπε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των "νερβιονένσες".

Η ομάδα της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/5) ότι έφθασε σε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) για την αποδέσμευση του 57χρονου προπονητή, προκειμένου αυτός να αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού της "αλμπισελέστε".

Η συμφωνία των δύο πλευρών θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη ημέρα του Ιουνίου. Για να επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στην AFA και τη Σεβίλλη χρειάστηκε η πρώτη να πληρώσει στη δεύτερη το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, αλλά ο "Δον Σάμπα" έχει κάνει τις πρώτες του κλήσεις για τα ματς με τις αντίστοιχες των Βραζιλίας και Σιγκαπούρης. Στην αποστολή ξεχωρίζει η κλήση του Μάουρο Ικάρντι, αλλά και η απουσία του Σέρχιο Αγκουέρο.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ