ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στις 22 Μαΐου αναλαμβάνει την εθνική Αργεντινής ο Σαμπαόλι

Argentina's Lionel Messi, right, walks past Chile's coach Jorge Sampaoli, left, during the Copa America final soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Saturday, July 4, 2015. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi, right, walks past Chile's coach Jorge Sampaoli, left, during the Copa America final soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Saturday, July 4, 2015. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP

Ο Χόρχε Σαμπαόλι θα παρουσιαστεί στις 22 Μαΐου από την ομοσπονδία της Αργεντινής ως ο νέος τεχνικός της "αλμπισελέστε" και την Παρασκευή (21/4) άκουσε τις πρώτες αποδοκιμασίες από το κοινό της Σεβίλλης. Ο ρόλος των Μιλίτο και Αϊμάρ.

Μπορεί να διέψευδε τις επαφές με τον νέο πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), Τσίκι Τάπια, ωστόσο όχι μόνο συναντήθηκε, αλλά και συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της "αλμπισελέστε" μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν στην Ισπανία.

Σύμφωνα με ισπανικά (AS) και αργεντίνικα (Clarin) ΜΜΕ έχει "κλειδώσει" και η ημερομηνία παρουσίασής του από την AFA στο Μπουένος Άιρες.

Στις 22 Μαΐου ο Χόρχε Σαμπαόλι θα παρουσιαστεί ως ο νέος τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, αντικαθιστώντας τον Εντγάρδο Μπάουσα, ο οποίος απομακρύνθηκε πρόσφατα.

Όλοι στη Σεβίλλη το γνωρίζουν. Πρώτος, ο πρόεδρος των "νερβιονένσες", Πέπε Κάστρο. Το παραδέχθηκε εμμέσως, πλην σαφώς, και ο ίδιος ο "Δον Σάμπα" κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Γρανάδα:

"Εάν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να φύγει βάσει μιας ρήτρας στο συμβόλαιο, γιατί να μην μπορεί να το κάνει κι ένας προπονητής;", υποστήριξε ο Αργεντινός.

Ωστόσο, την Παρασκευή στο "Estadio Ramón Sánchez Pizjuán" κατά τη νίκη της Σεβίλλης επί της Γρανάδα (2-0) άκουσε και τις πρώτες αποδοκιμασίες από τους "νερβιονένσες" οπαδούς. Αποδοκιμασίες που δεν σχετίζονται με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά με το μέλλον του Αργεντινού.

Μάλιστα, ο Σαμπαόλι έχει ήδη επιλέξει και το τεχνικό του επιτελείο. Θα τον συνοδεύσουν οι Ματίας Μάνα, Λιονέλ Σκαλόνι (πρώην ποδοσφαιριστής των Ντεπορτίβο, Γουέστ Χαμ, Σανταντέρ, Λάτσιο, Μαγιόρκα, Αταλάντα), Χόρχε Ντέσιο, Μαρτίν Τοκάλι.

Αυτή τη φορά δεν θα είναι μαζί του ο Χουάνμα Λίγιο, ενώ γίνεται προσπάθειες να επιλεγεί γι' αυτό το ρόλο ("δεξί χέρι") ο Γκαμπριέλ Μιλίτο. Ως "συνδετικός κρίκος" των αποδυτηρίων - ανάμεσα σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές - προορίζεται ο παλαίμαχος Αργεντινός άσος των Μπενφίκα, Ρίβερ Πλέιτ και Βαλένθια, Πάμπλο Αϊμάρ.

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (τελευταίο του ματς στον πάγκο της Σεβίλλης θα είναι στις 21/5 εντός έδρας με την Οσασούνα), θα κληθεί να ανακοινώσει και την πρώτη του αποστολή. Θα είναι για τα φιλικά με αντίπαλο τη Βραζιλία, στις 6 Ιούνη στη Μελβούρνη, και τη Σιγκαπούρη, στις 13 Ιούνη.

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ