ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Προσεχώς... "Εστάδιο Πάπας Φραγκίσκος"

Προσεχώς... "Εστάδιο Πάπας Φραγκίσκος"

Η Σαν Λορένσο ετοιμάζεται για την ανέγερση νέου γηπέδου, το οποίο να φέρει το όνομα του πιο γνωστού οπαδού της στον κόσμο, Πάπα Φραγκίσκου.

Η Σαν Λορένσο της Αργεντινής ανακοίνωσε και επίσημα ότι από το 2016 θα προχωρήσει σε ανέγερση γηπέδου, το οποίο θα φέρει το όνομα "Εστάδιο Πάπα Φρανσίσκο", προς τιμήν του πιο γνωστού οπαδού της.

Μετά από συνάντηση μελών της διοίκησης στα γραφεία της ομάδας στην περιοχή Αλμάγρο του Μπουένος Άιρες, αποφασίστηκε το όνομα του νέου σταδίου να φέρει αυτό του Ποντίφικα, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε μετά τη λήξη αυτής.

Αν και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες με τη γραφειοκρατία της Αργεντινής, ο Τύπος της χώρας θεωρεί ότι οι εργασίες για την ανέγερση του νέου σταδίου της κατόχου Λιμπερταδόρες θα αρχίσουν το 2016, και για την ολοκλήρωσή τους θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο έτη.

Το παλιό γήπεδο της Σαν Λορένσο, "Βιέχο Γκασόμετρο" ευρίσκετο στη γειτονιά Μποέδο του Μπουένος Άιρες, αλλά έκλεισε στις 2 Δεκεμβρίου του 1979 και κατεδαφίστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά από οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο σύλλογος.

Ύστερα η ομάδα αναγκάστηκε να μετακομίσει στο "Νουέβο (νέο) Γκασόμετρο ή Εστάδιο Πέδρο Μπιδεγάιν", από το 1993, αλλά η επιστροφή στο παλιό (Βιέχο) αποτελούσε πάντα διακαή πόθο, διοίκησης και οπαδών.

Η επιστροφή στη γειτονιά Μποέδο, όπου και ιδρύθηκε ο σύλλογος, έπαιρνε συνεχώς αναβολές λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά από ο,τι φαίνεται θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

πηγή: Clarin

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ