ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Παίκτης της Ιντεπεντιέντε επικεφαλής κυκλώματος πορνείας με θύματα ποδοσφαιριστές των ακαδημιών

Παίκτης της Ιντεπεντιέντε επικεφαλής κυκλώματος πορνείας με θύματα ποδοσφαιριστές των ακαδημιών
AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ένας 19χρονος ποδοσφαιριστής της Ιντεπεντιέντε εμφανίζεται ως επικεφαλής κυκλώματος πορνείας, με θύματα πέντε ανήλικους παίκτες των τμημάτων υποδομής και συνεργό έναν διαιτητή.

Σοκαριστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αφού η αστυνομία φέρεται να συνέλαβε ποδοσφαιριστή της Ιντεπεντιέντε, ο οποίος σε συνεργασία με έναν διαιτητή, προσέφερε παιδιά από τις ακαδημίες διαφόρων ομάδων σε ενήλικους για σεξουαλικές πράξεις.

Ο δικηγόρος του συλλόγου, Ντανιέλ Γερμάνος, μαζί με τον πρόεδρο, Ούγκο Μογιάνο, υπέβαλαν αναφορά το βράδυ της Τετάρτης με την οποία επιβεβαιώνουν την "χρήση των εγκαταστάσεων από ένα άτομο, εις βάρος παικτών από χαμηλότερες ηλικιακές κατηγορίες της ομάδας".

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γκουστάβο Γκράμπια, ο ποδοσφαιριστής, που έχει απομακρυνθεί ήδη από τον σύλλογο, οδηγούσε τα πέντε παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών από τα τμήματα υποδομής σε ένα μέρος στην Αβεγιανέδα, όπου εδρεύει κι ο σύλλογος με τα επτά Copa Libertadores και τα 16 πρωταθλήματα.

Η μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων στον ψυχολόγο του συλλόγου για τα τμήματα υποδομής και τους ξένους παίκτες, Αριέλ Ρουίς, έφερε στο φως της δημοσιότητας ορισμένες από τις αποτρόπαιες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, τα παιδιά οδηγούνταν σε πολυτελή διαμερίσματα του Μπουένος Άιρες, όπου προσέφεραν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι χρηματικής αμοιβής. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε ότι έφυγε από το σπίτι του με έναν παίκτη 4ης κατηγορίας και συναντήθηκε με έναν άντρα 35 ετών, στον οποίο έκανε στοματικό έρωτα για 800 πέσος (περίπου 32 ευρώ).

Επικεφαλής του κυκλώματος πορνείας ήταν ο παίκτης της Ιντεπεντιέντε, με τη βοήθεια ενός διαιτητή που σφύριζε σε αγώνες των κατηγοριών όπου έπαιζαν τα θύματα.

Ο ψυχολόγος αποκάλυψε την κατάσταση στον επικεφαλής των ακαδημιών της Ιντεπεντιέντε, Φερνάντο Μπερόν, ο οποίος ενημέρωσε τη διοίκηση και τις αστυνομικές αρχές.

"Ο ΧΟΑΚΙΝ ΒΑΛΝΤΕΜΠΕΝΙΤΟ Ο ΕΝΟΧΟΣ"

Ο Αργεντινός δημοσιογράφος Πάμπλο Καρόζα υποστήριξε σε διαδοχικά tweets που έκανε τα ξημερώματα ότι ο ποδοσφαιριστής των "κόκκινων" που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση είναι ο Χοακίν Βαλντεμπενίτο.

Ο 19χρονος είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2016 από τις ακαδημίες της Σιπολέτι του Ρίο Νέγκρο και αγωνιζόταν με τη δεύτερη ομάδα στην 4η τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος Αργεντινής.

Ο Καρόζα έγραψε το βράδυ της Τετάρτης στο twitter ότι "ο νεαρός παίκτης της Ιντεπεντιέντε που κατηγορείται για το κύκλωμα πορνείας θα συλληφθεί τις επόμενες ώρες".

Σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, ο Βαλντεμπενίτο υποφέρει από κατάθλιψη και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, κόβοντας τα πόδια του με ένα μαχαίρι.

Ο ίδιος δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο διαιτητής που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην υπόθεση είναι ο βοηθός Μαρτίν Μπούστος.

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ