ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μπιλάρδο: "Ο Μέσι πρέπει να πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο για να φτάσει το Μαραντόνα"

Μπιλάρδο: "Ο Μέσι πρέπει να πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο για να φτάσει το Μαραντόνα"
AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Ο Κάρλος Μπιλάρδο αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο απέφυγε να τον τοποθετήσει στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου κι εξήγησε γιατί.

Ο Κάρλος Μπιλάρδο έχρισε τον Λιονέλ Μέσι ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως, χωρίς να τον συμπεριλάβει όμως στο Top-3 όλων των εποχών, καθώς δεν έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 79χρονος τεχνικός, ο οποίος οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στα γήπεδα του Μεξικού, προέβη σε δηλώσεις σε μέσα της χώρας του ενόψει της διοργάνωσης στη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ανέφερε πως θεωρεί το συμπατριώτη του ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου αυτήν τη στιγμή. Αρνήθηκε, όμως, να τον συμπεριλάβει στο Top-3 των κορυφαίων όλων των εποχών (Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Γιόχαν Κρόιφ), καθώς του λείπει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με την "αλμπισελέστε".

"Τι μπορώ να πω; Είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν. Για να φτάσει στο επίπεδο των Μαραντόνα, Πελέ, Κρόιφ, ο Μέσι πρέπει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κρόιφ δεν το κατέκτησε, ωστόσο ήταν τόσο ξεχωριστός παίκτης που μεταμόρφωσε την εθνική Ολλανδίας. Ο Μέσι πάντοτε συγκρινόταν με τον Μαραντόνα. Για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, πρέπει να φέρει το κύπελλο στην Αργεντινή".

Όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχεται στην πατρίδα του ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα, απάντησε: "Αυτό αλλάζει με τίτλους, όμως, η ιστορία αυτή λέει πολλά και για τον Τύπο. Υπάρχει Τύπος υπέρ του και ΜΜΕ εναντίον του. Πάντα έτσι ήταν. Με τους παίκτες που έχει η Αργεντινή, με τον Μέσι, η εθνική ομάδα είναι καλά. Αυτό που χρειάζεται είναι απόλυτη ελευθερία, χωρίς αμυντικές υποχρεώσεις".

Επιπρόσθετα, έθεσε την ομάδα της χώρας του ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στη Ρωσία, χρίζοντας επιπλέον ως συνδιεκδικητές του τίτλου τις Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Τέλος, αναφορικά με τη βαριά ήττα από την Ισπανία στο φιλικό παιχνίδι της 27ης Μαρτίου, επεσήμανε πως πρέπει να προβληματίσει άπαντες, αλλά φάνηκε καθησυχαστικός διότι συνέβη σε φιλικό παιχνίδι και όχι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ