ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Η Αργεντινή προετοιμάζεται για το super ντέρμπι με την Βραζιλία με τον Φερνάντο Μπελούστσι στην αποστολή και το Sport24.gr ρίχνει μια γρήγορη ματιά στην καριέρα του 33άχρονου από τον Ολυμπιακό μέχρι την επιστροφή στην εθνική (pics & videos)

Ο Φερνάντο Μπελούστσι τον Ιανουάριο του 2008 έγινε παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε 6.500.000 ευρώ στην Ρίβερ Πλέιτ για να αποκτήσει τον αρχηγό της.

Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάσει όλων των δεδομένων, της ηλικίας, της αξίας και του γεγονότος πως ήταν πραγματική μεταγραφή και όχι απόκτηση παίκτη ως ελεύθερου.

Η Ρίβερ τον απέκτησε το 2006 από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, όταν ήταν 22 στα 23 και τον πήρε για να καλύψει το κενό στην θέση του επιτελικού μέσου, καθώς είχε φύγει ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο για την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Τον αγάπησαν στο "Monumental", ήταν για δύο χρόνια αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ και σίγουρα δεν είναι λίγο να φοράς το περιβραχιόνιο σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής
Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Στον Ολυμπιακό επίσης τον αγάπησαν, είναι αρκετοί αυτοί που τον λάτρεψαν, αλλά το κακό είναι πως είναι πολλοί ήταν αυτοί που τον πολέμησαν.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν ο καλύτερος παίκτης του, το μεγάλο του απόκτημα, να μην ξεκινά βασικός κόντρα στην Ανόρθωση για τα προκριματικά του Champions League (2008-2009), στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής
COPYRIGHT 2008 BY MATTHEW ASHTON/AMA -WWW.AMASPORTSPHOTOAGENCY.COM 07885163164 AMA, PO BOX 979, SHREWSBURY, SY3 7XB

Τον Ιούλιο του 2009 ο Μπελούστσι πήρε μεταγραφή για την Πόρτο, η οποία έδωσε 5.000.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, καθώς το υπόλοιπο 50% ανήκε σε ιδιωτική επενδυτική εταιρία.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Στην Πόρτο άρχισε να έχει περισσότερο ρόλο κεντρικού μέσου, παρά επιτελικού, με προπονητή τον Ζεζουάλντο Φερέιρα. Συγκεκριμένα, αρχικά έπαιζε ο Φερνάντο αμυντικό χαφ, ο Μπελούστσι δεξιά του και ο Ραούλ Μεϊρέλες αριστερά του, με τον Αργεντινό να είναι φυσικά ο πιο δημιουργικός. Στην επιθετική τριάδα ήταν οι Μαριάνο Γκονσάλες (ή Σιλβέστρε Βαρέλα), Χουλκ και Φαλκάο στην κορυφή.

Ο Φερνάντο Μπελούστσι χορεύει στην βροχή με την φανέλα της Πόρτο...

Υπήρχε βέβαια και ο Φρέντι Γκουαρίν που σιγά-σιγά έδειχνε τις σπουδαίες δυνατότητές του, έτσι η τριάδα στο δεν ήταν πάντα ίδια, ενώ και υπήρχαν και οι Ντιέγκο Βαλέρι, Τίνο Κόστα, αργότερα και ο Ρούμπεν Μικαέλ, έτσι ο χρόνος μοιραζόταν.

Βρέθηκε στην καλύτερη Πόρτο μετά την εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο, στην Πόρτο που κατέκτησε το Europa League.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Οι καλές του εμφανίσεις με την φανέλα της Πόρτο τον έφεραν ξανά στην εθνική Αργεντινής έπειτα από 4 χρόνια. Τελευταίο επίσημο ματς που βρέθηκε στην αποστολή ήταν τον Οκτώβριο του 2007, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2008 κόντρα στην Βενεζουέλα.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής
Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Το 2011, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, έπαιξε στα φιλικά με Κόστα Ρίκα, Νιγηρία και Πολωνία. Ο κύκλος του στην Πόρτο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012, έπειτα και από έναν 6άμηνο δανεισμό στην Τζένοα. Εκεί ήταν συνήθως ο επιτελικός μέσος μπροστά από Μιγκέλ Βελόζο και Μπιοντίνι (ή Μάρκο Ρόσι και Κούτσκα) και μπροστά έπαιζε επιθετική τριάδα με Σκούλι, Παλάσιο, Τζιλαρντίνο (αλλά και Μπίρσα, Γιάνκοβιτς).

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής
Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Το καλοκαίρι του 2012 η Μπούρσασπορ για κάτι περισσότερο από 1.000.000 ευρώ απέκτησε από την Πόρτο τα δικαιώματά του, το 50% δηλαδή και ο Αργεντινός είχε πλέον το Νο5 στην φανέλα, το οποίο ταίριαζε λίγο περισσότερο στην θέση του στο γήπεδο, αυτή του κεντρικού μέσου δηλαδή.

Έμεινε 3 χρόνια στην Προύσσα, έκανε 3 γεμάτες χρονιές, με καλές εμφανίσεις, περίπου 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και περισσότερα από 10 γκολ.

Ο Φερνάντο Μπελούστσι χορεύει με την φανέλα της Μπούρσασπορ...

Επιστροφή στην Αμερική

Το καλοκαίρι του 2015, αφού τελείωσε το συμβόλαιό του στην Μπούρσασπορ, επέστρεψε στην Αμερική, υπογράφοντας στην Κρους Ασούλ, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του Μεξικού.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Οι απολαβές του ήταν 1.100.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά πήρε τα μισά, καθώς έξι μήνες μετά τον κάλεσε πίσω η πατρίδα και συγκεκριμένα η Σαν Λορένσο, στην οποία και υπέγραψε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Σαν Λορένσο είχε πάρει το πρωτάθλημα το 2013 και το Copa Libertadores το 2014. Εν συνεχεία, η καλύτερη ομάδα στην Αργεντινή και γενικά στη Νότιο Αμερική ήταν η Ρίβερ Πλέιτ, αλλά τώρα πια έχει πουλήσει όλα της τα αστέρια και τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μετά από 9 αγωνιστικές στην κορυφή είναι η Εστουδιάντες, με τις Μπόκα Τζούνιορς και Σαν Λορένσο να είναι μαζί στην δεύτερη θέση.

Ο Μπελούστσι έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με την Σαν Λορένσο στο Super Cup (Super Copa) κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς. Η ομάδα του θριάμβευσε με 4-0 και ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ με αυτήν την τρομερή γκολάρα...

Είναι δηλαδή ένας από τους λόγους που απολύθηκε ο Μαρτίν Αρουαμπαρένα από τον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ στις 7 Μαΐου έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος κόντρα στην αγαπημένη του, Ρίβερ Πλέιτ και μάλιστα με δική του ασίστ η Σαν Λορένσο έκανε το 2-0 και τελικά επικράτησε 2-1.

Το ματς αυτό ήταν για το περσινό πρωτάθλημα, ενώ στο φετινό έχει 8 συμμετοχές με 2 γκολ και με τα 2 μάλιστα έχει ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Κόντρα στην πρώτη του αγάπη, τη Νιούελς Ολντ Μπόις, λίγες μέρες πριν, στις 30 Οκτωβρίου, ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στο 87' για να ισοφαρίσει η Σαν Λορένσο στο 87' σε 2-2 και να πάρει τον εκτός έδρας βαθμό.

Παίζει στο κέντρο όπου χρειάζεται, είτε δίπλα στο αμυντικό χαφ (Μουσίς), είτε και ως επιτελικός μέσος, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο ματς, τις 6 Νοεμβρίου, στη νίκη με 2-0 επί της Ουρακάν, που έπαιξε στο 4-5-1 πίσω από τον επιθετικό, τον Νικολάς Μπλάντι.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής

Επιστροφή στην εθνική Αργεντινής

Ο Φερνάντο Μπελούστσι είναι φέτος ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και στα 33 του χρόνια ήρθε μια μεγάλη επιβράβευση των προσπαθειών του.

Κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής ξανά έπειτα από 4 χρόνια και για πρώτη φορά για επίσημα ματς έπειτα από 9 χρόνια!

Δεν κλήθηκε μάλιστα για ένα απλό ματς, αλλά για την... μητέρα των μαχών! Η Αργεντινή το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής στις 01:45) παίζει στην Βραζιλία για την 11η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Το ματς είναι πολύ κρίσιμο. Η Βραζιλία είναι στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς, αλλά η Αργεντινή έχει 16 και βρίσκεται στην 6η θέση. Θυμίζουμε πως οι 4 πρώτες θέσεις οδηγούν στα τελικά του Μουντιάλ και η 5η σε μπαράζ. Η Αργεντινή εν συνεχεία παίζει με Κολομβία και Χιλή, μετά στην Βολιβία με το περίεργο υψόμετρο και μετά στην Ουρουγουάη. Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή για την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Μετά τον τραυματισμό του Πάουλο Ντιμπάλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Εντγκάρδο Μπάουσα, κάλεσε δύο παίκτες, τους Εσεκιέλ Λαβέτσι και Φερνάντο Μπελούστσι, για ενίσχυση στην επίθεση και στο κέντρο.

Μαστσεράνο, Μπανέγα, Λούκας Μπίγλια και Ένσο Πέρες είναι οι 4 μέσοι που κλήθηκαν και παίζουν στην Ευρώπη, αλλά κανείς τους δεν είναι σε φόρμα. Στην αποστολή είναι ακόμη 2 μέσοι, εκτός του Μπελούστσι, ο Ακούνια της Ράσινγκ Κλουμπ και ο Γκουίντο Πισάρο της Τίγκρες.

Ο Ακούνια παίζει περισσότερο στο άκρο, ο Πισάρο περισσότερο αμυντικό χαφ, υπάρχει και ο Μπουφαρίνι που από δεξί μπακ μπορεί να παίζει και δεξι χαφ, έτσι μόνο ο Μπελούστσι είναι αυτός που μπορεί ως κεντρικός μέσος να βοηθήσει τους... Ευρωπαίους.

Πάντως, το πιθανότερο ο Μπάουσα είναι να παίξει 4-4-2, βάζοντας τον Μπουφαρίνι δεξί χαφ, μπροστά από τον Σαμπαλέτα δηλαδή, έτσι ώστε να τον βοηθά αμυντικά, έτσι ώστε να περιοριστεί ο Νεϊμάρ (ή θα παίξει δεξιά ο Ένσο Πέρες). Κυρίως σε αυτήν την περίπτωση είναι αρκετά δύσκολο ο Μπελούστσι να βρίσκεται στην 11άδα, με τους Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια να είναι στο κέντρο, τον Ντι Μαρία αριστερά στην επίθεση τους Μέσι, Ιγκουαΐν.

Μπελούστσι: Από τον Ολυμπιακό, μέχρι την εθνική Αργεντινής
TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ