ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Η Ρίβερ Πλέιτ έμεινε για 3η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη με "σοκ" στο 96' και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος, ενώ η Μπόκα Τζούνιορς με "4άρα" είναι ένα βήμα μακριά από την κορυφή, αν και τα πράγματα ήταν διαφορετικά πριν δύο εβδομάδες (videos)

Στα δύο φιλικά προετοιμασίας η Ρίβερ Πλέιτ είχε νικήσει την Μπόκα Τζούνιορς και το πρωτάθλημα ξεκίνησε ακριβώς έτσι, με τους "μιγιονάριος" να δείχνουν σε καλή κατάσταση και τους "χενέισες" σε κακή.

Στην 3η αγωνιστική πέτυχε το πρώτο της γκολ η Μπόκα και πήρε την πρώτη της νίκη, παρά την κακή εμφάνιση και στην 4η αγωνιστική επικράτησε με 4-1 της Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία τρεις μέρες πριν είχε επικρατήσει με 5-0 της Ράσινγκ Κλουμπ.

Ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα γλίτωσε την απόλυση και με δύο σερί νίκες βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Βέβαια, Λανούς και Ατλέτικο Τουκουμάν συγκρούονται σε λίγες ώρες, είναι οι ομάδες που έχουν το απόλυτο των νικών στο 2ο όμιλο, έτσι η Μπόκα στην καλύτερη περίπτωση (ισοπαλία) θα βρεθεί στο -3 από τους δυο τους (στο -5 από τον νικητή αν υπάρχει).

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Όσον αφορά στην Ρίβερ Πλείτ, την "5άρα" της πρεμιέρας ακολούθησαν δύο ήττες. Η πρώτη με καλή εμφάνιση και ατυχία, η δεύτερη διότι ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς, λόγω του "πακέτου" δύσκολων ματς που ακολουθούσε.

Το θέμα όμως είναι πως χάθηκαν άλλοι τρεις βαθμοί και στο σπουδαίο ματς με την Ροσάριο Σεντράλ που έγινε τα ξημερώματα η Ρίβερ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Με αυτογκόλ του Μαρσέλο Λαρόντο στο 63' η ομάδα του Μπουένος Άιρες προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Λαρόντο μείωσε στο 75' και στο 96' ισοφάρισε σε 3-3. Έφτασε τα 4 γκολ (χωρίς το αυτογκόλ) και είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Άλαν Ρουίς της Κολόν Σάντα Φε.

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια τη Ροσάριο, η οποία έμεινε στην κορυφή του 1ου ομίλου μαζί με την Σαν Λορένσο, ενώ το σημαντικότερο είναι πως κράτησε στο -6 την Ρίβερ Πλέιτ.

Μπορεί το -6 από την κορυφή για κάποιους να μην φαντάζει... τραγικό μόλις μετά από 4 αγωνιστικές, με το σκεπτικό πως είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το πρωτάθλημα είναι... μετάβασης. Οι αγωνιστικές είναι μόλις 16 και ο πρώτος κάθε ομίλου πάει τελικό. Η Ρίβερ έχασε την ευκαιρία να νικήσει ίσως τον μεγάλο ανταγωνιστή και μόνο εύκολο δεν θα είναι στις 12 αγωνιστικές που απομένουν να τον προσπεράσει, όπως και την Σαν Λορένσο του Φερνάντο Μπελούστσι.

Όχι πως δεν γίνεται με ένα καλό σερί, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα η Ρίβερ Πλέιτ θα παίξει και 6 ματς του ομίλου του Copa Libertadores (πρεμιέρα την Πέμπτη), διοργάνωση που θέλει να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά.

Highlight της αγωνιστικής, μέχρι σήμερα, είναι το γκολ του Λισάντρο Λόπες στο 90'. Ισοφάρισε για την Ράσινγκ Κλουμπ με "ψαλιδάκι" στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, με τον άλλοτε άσο των Πόρτο και Λιόν να δηλώσει πως είναι το καλύτερα τέρμα της καριέρας του!

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Η σύνθεση της Ρίβερ Πλέιτ...

Μπαροβέρο, Μερκάδο (46' Κάσκο), Μαϊδάνα, Μαμάνα, Βανχιόνι, Ντομίνγκο, Πόνσιο (64' Αρσούρα), Βιουδές (62' Μαγιάδα), Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες, Μόρα, Αλάριο.

Η σύνθεση της Μπόκα Τζούνιορς...

Οριόν, Μολίνα, Κάτα Ντίας, Ινσαουράλδε, Χόναταν Σίλβα, Κούμπας (82' Μέλι), Γκάγκο (62' Πάμπλο Πέρες), Μπεντανκούρ, Λοδέιρο, Παλάσιος, Τέβες (76' Αντρές Τσάβες).

Κίνδυνος για Ρίβερ, ανεβαίνει η Μπόκα

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ουρακάν [ αναβολή]

Σάββατο

Σαν Λορένσο - Βέλες Σάρσφιλντ 3-2 (40' Νικολάς Μπλάντι, 74' πέν. Χούλιο Μπουφαρίνι, 87' Μάουρο Μάτος / 9' Φαμπρίσιο Αλβαρένγκα, 81' Μαριάνο Παβόνε)

Χιμνάσια Λα Πλάτα - Ολίμπο 1-0 (87' Φακούντο Ορέχα)

Μπόκα Τζούνιορς - Νιούελς Ολντ Μποϊς 4-1 (1' Μπεντανκούρ, 6' Κάρλος Τέβες, 37' Χόναταν Σίλβα, 73' Σεμπαστιάν Παλάσιος / 57' Μάξι Ροντρίγκες)

Κυριακή

Μπελγκράνο - Μπάνφιλντ 0-0

Τίγκρε - Ντεφένσα ι Χουστίσια 0-2 (34' Φαμπιάν Μπορνταγκαράι, 77' Νικολάς Στεφανέλι)

Ιντεπεντιέντε - Ράσινγκ Κλουμπ 1-1 (85' Λεάντρο Φερνάντες / 90' Λισάντρο Λόπες)

Γοδόι Κρους - Κολόν Σάντα Φε 4-1 (25' Γκιγιέρμο Φερνάντες, 49' Γκαμπριέλ Καμπαραχάλ, 73' Σαντιάγο Γκαρσία, 88' Άνχελ Γκονσάλες / 9' Μαουρίσιο Σπερντούτι)

Ροσάριο Σεντράλ - Ρίβερ Πλέιτ 3-3 (14' Χερμάν Ερέρα, 75' και 96' Μαρσέλο Λαρόντο / 6' Λούκας Αλάριο, 28' Ροντρίγκο Μόρα, 63' αυτ. Μαρσέλο Λαρόντο)

Δευτέρα

Κίλμες - Πατρονάτο (00:00)

Αρσενάλ Σαραντί - Σαρμιέντο (02:15)

Ουνιόν Σάντα Φε - Σαν Μαρτίν

Τρίτη

Ατλέτικο Ραφαέλα - Τέμπερλεϊ (00:00)

Λανούς - Ατλέτικο Τουκουμάν (02:15)

Αλντοσίβι - Εστουδιάντες

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος όμιλος

1. Ροσάριο Σεντράλ 10

2. Σαν Λορένσο 10

3. Κολόν Σάντα Φε 9

4. Χιμνάσια Λα Πλάτα 9

5. Γοδόι Κρους 7

6. Βέλες Σάρσφιλντ 6

7. Μπάνφιλντ 5

8. Ιντεπεντιέντε 5

9. Ρίβερ Πλέιτ 4

10. Αρσενάλ Σαραντί 4

11. Μπελγκράνο 4

12. Σαρμιέντο 3

13. Πατρονάτο 2

14. Κίλμες 1

15. Ολίμπο 0

2ος όμιλος

1. Ατλέτικο Τουκουμάν 9

2. Λανούς 9

3. Ντεφένσα ι Χουστίσια 7

4. Μπόκα Τζούνιορς 7

5. Αλντοσίβι 6*

6. Ουνιόν Σάντα Φε 4

7. Σαν Μαρτίν 4

8. Εστουδιάντες 4

9. Νιούελς Ολντ Μπόις 3

10. Ατλέτικο Ραφαέλα 3

11. Τίγκρε 2*

12. Ράσινγκ Κλουμπ 2

13. Αρχεντίνος Τζούνιορς 1

14. Τέμπερλεϊ 1

15. Ουρακάν 0**

*ματς λιγότερο Τίγκρε και Αλντοσίβι (με Ουρακάν)

**δύο ματς λιγότερα η Ουρακάν

***οι πρωτοπόροι κάθε ομίλου παίζουν στον τελικό του πρωταθλήματος (29 Μαΐου)

****είναι πρωτάθλημα 16 αγωνιστικών (παίζεις μία με κάθε ομάδα του ομίλου σου και δύο με τον μεγάλο αντίπαλο - ντέρμπι)

Ροσάριο Σεντράλ - Ρίβερ Πλέιτ 3-3

Μπόκα Τζούνιορς - Νιούελς Ολντ Μποϊς 4-1

Ιντεπεντιέντε - Ράσινγκ Κλουμπ 1-1

Σαν Λορένσο - Βέλες Σάρσφιλντ 3-2

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ