ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Καλεί Ικάρντι στην εθνική Αργεντινής ο Σαμπαόλι

Inter Milan's Mauro Icardi celebrates after scoring a goal during an Italian Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April15, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Mauro Icardi celebrates after scoring a goal during an Italian Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April15, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Χόρχε Σαμπαόλι ετοιμάζεται για τις πρώτες του κλήσεις ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής και "σφραγίζει" την έναρξη του νέου κύκλου με τον Μάουρο Ικάρντι, τον οποίον ο Λιονέλ Μέσι επέβαλε εκτός ομάδας.

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέλα, κάλεσε τον Μάουρο Ικάρντι στην "αλμπισελέστε". Τότε, ήταν μόλις 20 ετών και στην πραγματικότητα την κλήση επέβαλε ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χούλιο Γροντόνα.

Από τότε, υπήρχε "απαγορευτικό" για τον επιθετικό της Ίντερ. Ή, σύμφωνα με πολλούς, η εφαρμογή του "νόμου του Μέσι". Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα είχε λόγο σε μεγάλο βαθμό στις κλήσεις και δεν ήθελε τον Μάουρο Ικάρντι λόγω της προσωπικής του ζωής (έχει παντρευτεί την πρώην σύζυγο του συμπατριώτη του και πρώην φίλου του, Μάξι Λόπες, ενώ έχουν μαζί με τη Γουάντα Νάρα ένα παιδί, αλλά μεγαλώνουν 4, καθώς εκείνη είχε 3 παιδιά με τον πρώην σύζυγό της).

Με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Χόρχε Σαμπαόλι, όλα αυτά έρχονται να τελειώσουν. Η κλήση του Μάουρο Ικάρντι (24 γκολ στη Serie A με την Ίντερ την τρέχουσα σεζόν) είναι δεδομένη.

Οι κλήσεις του "Δον Σάμπα" για τα φιλικά με αντίπαλο τη Βραζιλία, στις 6 Ιούνη στη Μελβούρνη, και τη Σιγκαπούρη, στις 13 Ιούνη θα έχουν κι άλλα νέα πρόσωπα. Θα είναι ο αμυντικός της Λιόν, Εσεκιέλ Μαμάνα, τον οποίον ο Εντγάρδο Μπάουσα είχε ξεχάσει, ο μέσος και αρχηγός της Βαλένθια, Ένσο Πέρες, κι ο μέσος της Ρόμα, Λεάντρο Παρέδες.

Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι ο Εσεκιέλ Λαβέτσι, ο οποίος θα πληρώσει το τίμημα της απόφασής του να προτιμήσει τα λεφτά της Κίνας και τη Hebei Fortune. Εκτός θα είναι οι δύο Αργεντινοί της Γιουβέντους, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Πάουλο Ντιμπάλα, οι οποίοι έχουν τον τελικό του Champions League, στο Κάρντιφ με αντίπαλο τη Ρεάλ (3/6).

H αποστολή θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τα social media της αργεντίνικης ομοσπονδίας. Κι αυτό γιατί ο Χόρχε Σαμπαόλι, μπορεί τυπικά να έχει αναλάβει, αλλά δεν μπορεί να ανακοινωθεί.

Ακόμη δεσμεύεται με τη Σεβίλλη, την οποία και θα αποχαιρετίσει την Κυριακή (21/5) στο τελευταίο ματς της σεζόν με αντίπαλο την Οσασούνα.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ