ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η πρώτη φορά του Μέσι στο "Μπομπονέρα"

Η πρώτη φορά του Μέσι στο "Μπομπονέρα"

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα στο "Μπομπονέρα", όπου έχει παίξει άλλη μια φορά, σε φιλανθρωπικό αγώνα δίπλα σε Ντιέγκο Μαραντόνα και Εστεμπάν Καμπιάσο.

Ο Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στο θρυλικό "Μπομπονέρα", παρότι αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της Αργεντινής.

Ο 30χρονος αρχισκόρερ της "αλμπισελέστε" δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στην επί 77 χρόνια έδρα της Μπόκα Τζούνιορς, η οποία κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει και παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, με τελευταίο το Superclásico de las Américas 2012, φιλικό με αντίπαλο τη Βραζιλία, με τον Νάτσο Σκόκο να σημειώνει τα δύο γκολ της νίκης 2-1.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής επέλεξε αυτό το γήπεδο για τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με αντίπαλο το Περού, ο οποίος αποτελεί "τελικό" για τη χώρα, όσον αφορά στη μάχη της πρόκρισης.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, σε ένα γήπεδο που... κινείται κατά ομολογία πολλών παικτών, θεωρείται ότι θα βοηθήσει την Αργεντινή και ταυτόχρονα ο Μέσι θα ζήσει για πρώτη φορά μία τέτοιου είδους εμπειρία.

Παρ' όλα αυτά, πρακτικά αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι παίζει στον αγωνιστικό χώρο του "Μπομπονέρα". Το 2005, ο τότε 18χρονος Μέσι είχε συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό αγώνα (Fundación Pupi) μεταξύ Αργεντινών ποδοσφαιριστών, άλλων αθλητών, τραγουδιστών και ηθοποιών.

Μεταξύ τους, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που μάλιστα αγωνίστηκε με γύψο και του οποίου η ομάδα (είχε μαζί και τον Μέσι) νίκησε με 4-2 την ομάδα του Χαβιέρ Σανέτι και του Κάρλος Τέβες. Στον αγώνα αυτόν έπαιξαν και οι Εστεμπάν Καμπιάσο, Φερνάντο Καβενάγκι και Ντιέγκο Λατόρε.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ